Uncategorised

Δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη στην Πάτρα, δηλώνει ο Δήμος Πατρέων

Η εξίσωση μπορεί να μην βγαίνει με τα οικονομικά του δήμου και την πολιτική που θέλει να κρατήσει η δημοτική αρχή στο θέμα των δημοτικών τελών, όμως, με βάση τα όσα είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας  οι οικιακοί συντελεστές θα παραμείνουν χαμηλοί και δεν θα έχουμε αυξήσεις.

Τι σημαίνει αυτό; 1 ευρώ ανά τετραγωνικό για την αστική ζώνη της Πάτρας και 73 λεπτά για τις κοινότητες. Σημειώνουμε ότι και φέτος, με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Πλέσσας θα ισχύσει η απαλλαγή κατά 100% και κατά 50% από τα τέλη σε 12 κατηγορίες πληθυσμιακές που θεωρούνται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επιβαρύνουμε την λαϊκή οικογένεια και τους μέσους δημότες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλέσσας. «Ότι μπορούμε και όσο αντέξουμε». Ο ίδιος αναφέρθηκε στα μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ που δίνει το κράτος στους δήμους – όταν μόνοι οι μισθοί των είναι στα 31,5 εκατομμύρια ευρώ – αφαιρώντας τους από το ταμείο τους πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ (το λεγόμενο μνημονιακό χαράτσι, τη στιγμή όμως που τα μνημόνια έχουν τελειώσει).

Search