Πάτρα: Τέλος τα εισιτήρια μέσα στο τρένο, για τους επιβάτες του Προαστιακού

Νέα δεδομένα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη, στον Προαστιακό της Πάτρας, σχετικά με την προμήθεια των εισιτηρίων, μιας και οι επιβάτες θα πρέπει να αγοράζουν εισιτήρια τους από τους σταθμούς που τα διανέμουν ή να κατέχουν μηνιαίες κάρτες διαδρομής και όχι να πληρώνουν εισιτήριο εντός του τρένου όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Να τονιστεί πως όσοι επιβάτες εντοπιστούν από τους ελεγκτές χωρίς εισιτήριο θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 10 ευρώ συν το εισιτήριο που θα κόβουν μέσα στο τρένο, παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή, υπάρχουν μόλις μόνο δύο ολοήμερα εκδοτήρια ένα στην Αγίου Νικολάου και ένα στο Ρίο, ενώ υπάρχει ακόμα ένα το οποίο λειτουργεί λίγες ώρες την ημέρα στον Άγιο Ανδρέα.

Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζόμενων, οι οποίοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους:

"Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε να μη χορηγηθούν εισιτήρια στο γραφείο προσωπικού Πάτρας, μέσα στις αμαξοστοιχίες. Σε ένα τμήμα κυκλοφορίας του προαστιακού 13 χιλιομέτρων με 9 στάσης και 3 σημεία πώλησης εισιτηρίων. Όταν οι επιβάτες σημειωτέον διακινούνται περίπου 2.000 με 2.500 καθημερινά δεν έχουν από πού να προμηθευτούν εισιτήρια και κάρτες, πως θα εξυπηρετηθούν αν το προσωπικό στις αμαξοστοιχίες δεν τους εφοδιάσει με εισιτήρια;

Είναι αδιανόητο επιβάτης που επιβιβάζεται από στάση που δεν υπάρχει σημείο πώλησης να πληρώνει πρόστιμο

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή διαμάχη του προσωπικού με τους επιβάτες, την υποβάθμιση του Προαστιακού ώστε σε σχέση με την εξέλιξη των έργων της νέας γραμμής να πέσει σαν ώριμο φρούτο και να κλείσει οριστικά.

Θα είναι έγκλημα για τους επιβάτες όλων των περιοχών τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους μαθητές το κυκλοφοριακό στην πόλη της Πάτρας.

Καλούμε όλους τους τους εργαζόμενους ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ ΚΑΙ ΕΕΣΤΥ να είναι σε εγρήγορση ώστε να παρθούν μέτρα αντίστασης όταν χρειαστεί".

Δημοφιλέστερα Νέα