Αχαϊα: Φωτιά στο Ματαράγκα - Κινδύνεψαν περιουσίες - Ανύπαρκτοι οι δρόμοι (νεότερα+φωτό)

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, οι πύρινες φλόγες έφτασαν πάρα πολύ κοντά σε καλλιεργημένες εκτάσεις με ελιές. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς και οι συνδρομή των δύο αεροπλάνων Canadair υπήρξε καταλυτική στο να μην επεκταθεί η φωτιά. Ωστόσο, πέρα από το δυνατό άνεμο, το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει το γεγονός ότι οι δρόμοι στην περιοχή είναι ανύπαρκτοι ή κατεστραμμένοι, οπότε η πρόσβαση για τα πυροσβεστικά είναι αδύνατη.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι δρόμοι είναι αγροτικοί χωματόδρομοι με λακκούβες που μοιάζουν με κρατήρες, και οι οποίοι κάνουν αδύνατη την πρόσβαση. Για το γεγονός αυτό υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, που είδαν τις φλόγες να φτάνουν μια ανάσα από τις περιουσίες τους.

Σε δηλώσεις του στο achaianews.gr ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, περιφερειακός διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας επιβεβαίωσε ότι η φωτιά είναι πλέον υπό έλεγχο και επισήμανε την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής στην περιοχή και κυρίως τη βοήθεια από αέρος. Παράλληλα, δήλωσε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή. Επίσης, ο κ. Ματθαιόπουλος έκανε αναφορά και στο δύσβατο της περιοχής, καθώς και στην έλλειψη δρόμων, που δυσκόλεψαν το έργο κατάσβεσης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στο Ματαράγκα της Δυτικής Αχαΐας. Εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, στην περιοχή βρίσκονται 30 Πυροσβέστες με 10 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρο και δυο αεροσκάφη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς βοηθούν και οι εθελοντές της Δυτικής Αχαΐας. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.