GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο

Υλικά

800γρ. κοκκινόψαρο ολόκληρο

1 κρεμμύδι

2 πατάτες

1 πράσο

2 καρότα

1 στικ σέλερι

1 φύλλο δάφνης

θυμάρι ξερό

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και 3 κουταλιές της σούπας ρύζι, 15-20 λεπτά περίπου πριν από το τέλος του μαγειρέματος της σούπας.

Σε σχέση με μια κακαβιά με λιανόψαρα ή μια πιο γκουρμέ ψαρόσουπα, αυτή η σούπα με κοκκινόψαρο είναι πιο απλή και κλασική και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε 1.600ml νερό μαζί με το ψάρι και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα όποτε χρειαστεί.

Βήμα 2

Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό σε ευρύχωρο μπολ και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το θυμάρι, 10ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ξεψαχνίζετε το ψάρι σε ένα μπολ, αφαιρώντας προσεκτικά κόκαλα και δέρμα.

Βήμα 4

Προσθέτετε το ξεψαχνισμένο ψάρι στην κατσαρόλα μαζί με 20ml ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτι . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις δεν εμπίπτει μόνο στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει, την παράσταση χορού “Αμφί” την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 21:30 Τηλ. κρατήσεων  2610328394 https://www.ticketservices.gr/event/amfi/?eventid . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτική επιμέλεια του Παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
Image
Image

Search