GASTRONOMY

GASTRONOMY

Χοιρινές μπριζόλες στη λαδόκολλα με σάλτσα πετιμεζιού

Υλικά

    2 κιλά μπριζόλες χοιρινές (από σπάλα ή λαιμό)
    Για το άλειμμα
    2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
    1 κουτ. σούπας κόλιανδρο τριμμένο
    ½ κουτ. γλυκού κανέλα
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
    2 κουτ. σούπας πετιμέζι
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 κουτ. γλυκού πιπέρι
    2-4 κουτ. σούπας νερό

Για τη σάλτσα
    1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    3 κουτ. σούπας λάδι
    1½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
    ¼ φλιτζανιού ξίδι βαλσαμικό Καλαμάτας
    ⅔ φλιτζανιού πετιμέζι
    1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
    χυμό από μισό λεμόνι

Διαδικασία

Πλένετε και στεγνώνετε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το άλειμμα, προσθέτοντας στο τέλος όσο νερό χρειάζεται για να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Αλείφετε τις μπριζόλες παντού με το μίγμα και τις βάζετε σε μπολ με καπάκι. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον (αν θέλετε, μπορείτε να τις ετοιμάσετε αποβραδίς ή νωρίτερα το πρωί).

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει καλά. Αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη.

Τοποθετείτε δύο δύο τις μπριζόλες σε λαδόκολλες, τις τυλίγετε σε πακέτο και τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Ανοίγετε τα πακέτα και βγάζετε τις μπριζόλες χωρίς το ζωμό που έχει μείνει μέσα.

Αλείφετε τις μπριζόλες με λίγη σάλτσα και τις τοποθετείτε στο ταψί. Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε τις μπριζόλες για 5-7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, αλείφοντάς τις με λίγη σάλτσα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμελωμένη κρούστα. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε τις μπριζόλες με την υπόλοιπη σάλτσα και ψητές πατάτες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτι . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις δεν εμπίπτει μόνο στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει, την παράσταση χορού “Αμφί” την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 21:30 Τηλ. κρατήσεων  2610328394 https://www.ticketservices.gr/event/amfi/?eventid . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτική επιμέλεια του Παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
Image
Image

Search