GASTRONOMY

GASTRONOMY

Αλμυρές κρέπες με cream cheese, γαλοπούλα και ρόκα

10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

 2 αυγά
 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
 1/4 φλιτζ. τσαγιού νερό
 8 φέτες γαλοπούλα
 200 γρ. Philadelphia cream cheese
 50 γρ. ρόκα
 λίγο βούτυρο για το τηγάνι
 λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
 αλάτι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε αλμυρές κρέπες με cream cheese, γαλοπούλα και ρόκα, χτυπάμε με το μίξερ, σε ένα βαθύ μπολ, τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το νερό και λίγο αλάτι.
Βάζουμε τον χυλό για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Με μια κουτάλα, ρίχνουμε μια κουταλιά χυλού στο κέντρο του τηγανιού και κουνάμε το τηγάνι γρήγορα μέχρι να καλυφθεί όλος ο πυθμένας από τον χυλό.
Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε την κρέπα και την αφήνουμε να ψηθεί για άλλο 1 λεπτό. Έπειτα, την βγάζουμε από το τηγάνι.
Αλείφουμε τη μισή κρέπα με cream cheese.
Ακουμπάμε μια φέτα γαλοπούλα και λίγη ρόκα και διπλώνουμε την κρέπα στα 4 όσο είναι ζεστή.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τις κρέπες πασπαλίζοντας με λίγη καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο.

https://www.gastronomos.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτι . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις δεν εμπίπτει μόνο στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει, την παράσταση χορού “Αμφί” την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 21:30 Τηλ. κρατήσεων  2610328394 https://www.ticketservices.gr/event/amfi/?eventid . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτική επιμέλεια του Παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
Image
Image

Search