GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σολομός: Η καλύτερη συνταγή για αφράτο και ζουμερό ψάρι

Ο σολομός είναι ιδιαίτερα υγιεινός και τώρα μπορείτε να τον μαγειρέψετε μόλις μέσα σε 10 λεπτά και να απολαύσετε ένα εξαιρετικό πιάτο με αυτή την εύκολη συνταγή.

Αυτή η νόστιμη συνταγή για μαριναρισμένο σολομό μπορεί να μαγειρευτεί σε εσωτερική σχάρα φούρνου ή σε εξωτερική σχάρα ακόμη και σε τηγάνι.Οι γεύσεις του λεμονιού, του θυμαριού και του σκόρδου απορροφούνται από τον σολομό που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, δημιουργώντας ένα γευστικό, αφράτο, ζουμερό ψάρι.

Το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το δείπνο μαριναρισμένου σολομού χωρίς γλουτένη είναι φιλέτα σολομού, λεμόνια για ξύσμα και χυμό, ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο σκόρδο. Ο σολομός μαρινάρεται στο χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο και στη συνέχεια ψήνεται γρήγορα στη σχάρα ή στο φούρνο.

Μπορείτε να σερβίρετε με το αγαπημένο σας λαχανικό. Η κινόα ή το καστανό ρύζι θα ήταν επίσης ένα ωραίο συνοδευτικό πιάτο γι’ αυτή την εύκολη, νόστιμη συνταγή σολομού.

Συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων 30 λεπτών για το μαρινάρισμα)
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

Συστατικά

4 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Σημειώσεις συνταγής

Για να ψήσετε τον σολομό, τοποθετήστε τον σε ένα ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.

Αν δεν σας αρέσει το θυμάρι, μπορείτε να δοκιμάστε δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό, μαϊντανό, κόλιανδρο ή το αγαπημένο σας βότανο.

Εκτέλεση:

Συνδυάστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το σκόρδο σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ για τρόφιμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σολομό και μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι 1 ώρα.

Προθερμάνετε μια εσωτερική σχάρα, μια εξωτερική σχάρα ή ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώστε τη σχάρα ή το τηγάνι.

Αφαιρέστε το σολομό από τη μαρινάδα και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα και να γίνει αφράτος. Σερβίρετε με πρόσθετες φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

https://www.oloygeia.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής της Stoiximan Super League. Έπειτα από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τον τέταρτο τίτλ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Κλεάνθης Βικελίδης και στέφθηκε αυτός πρωταθλητής. Η Ένωση επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και έκλεισε τη σεζόν με νίκη και . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η αδιαφιλονικήτη κυρίαρχος του αγγλικού ποδοσφαίρου από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε τα ηνία της (2016) και το απόγευμα της Κυριακής (19/05) θέλησε να . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search