GASTRONOMY

GASTRONOMY

«Μπριζόλες» λάχανου με σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο

40' προετοιμασία
1 ώρα και 55' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπριζόλες λάχανου

 1 κεφάλι λάχανο
 1 κουτ. γλυκού έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
 2-3 κουτ. σούπας
 ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα με σιτάρι

 150 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο, μουλιασμένο αποβραδίς σε νερό
 40 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξανθύνει έντονα
 2 παντζάρια, καθαρισμένα, χοντροτριμμένα
 2 ξινόμηλα, χοντροτριμμένα
 60 ml ελαιόλαδο
 20 ml ξίδι
 30 ml χυμός λεμονιού
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα στους 150°C για 12-15 λεπτά, σπασμένα
 1 ώριμο αβοκάντο, σε μικρά κυβάκια, ραντισμένα με 30 ml χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν
 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
 7-8 ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σαλάτα με σιτάρι

Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» λάχανου με σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο, πρώτα στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει.
Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τα δύο μπολ κατά μέρος.

Λάχανο

Με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κωνικά το κοτσάνι του λάχανου (όπως το κόβουμε για να βράσουμε λάχανο για ντολμάδες) και το αφαιρούμε.
Έπειτα κόβουμε το λάχανο σε 4 ισόπαχες φέτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τις φέτες λάχανο με το ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
Βάζουμε τις φέτες στο ταψί, σε μονή στρώση, φουρνίζουμε και τις ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στις άκρες τους τα φύλλα.

Σερβίρισμα

Μοιράζουμε τις μπριζόλες λάχανου σε πιάτα και δίπλα τους μοιράζουμε το σιτάρι, σε λοφάκι.
Πάνω σε κάθε λοφάκι βάζουμε από λίγο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

https://www.gastronomos.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής της Stoiximan Super League. Έπειτα από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τον τέταρτο τίτλ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Κλεάνθης Βικελίδης και στέφθηκε αυτός πρωταθλητής. Η Ένωση επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και έκλεισε τη σεζόν με νίκη και . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η αδιαφιλονικήτη κυρίαρχος του αγγλικού ποδοσφαίρου από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε τα ηνία της (2016) και το απόγευμα της Κυριακής (19/05) θέλησε να . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search