GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κοτόπιτα σαν στρούντελ

30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

 

Υλικά

Μερίδες: 8

 600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 3 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
 100 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβας ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο)
 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
 100 ml φρέσκο γάλα
 2 αυγά
 1 φύλλο σφολιάτας
 λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
 1 κρόκος αυγού, ανακατεμένος με 1 κουτ. σούπας γάλα
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τη κοτόπιτα σαν στρούντελ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, μαζί με τριμμένη γραβιέρα, το γάλα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το ανοίγουμε ελαφρώς πιέζοντάς το με τα χέρια μας.
Απλώνουμε τη γέμιση της κοτόπιτας στο κέντρο, παράλληλα με τη μακριά πλευρά της σφολιάτας. Κόβουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
Γυρίζουμε την επάνω και κάτω μεριά της ζύμης προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και αρχίζουμε να πλέκουμε τις λωρίδες μία δεξιά προς το κέντρο και μία αριστερά προς το κέντρο σαν να πλέκουμε κοτσίδα.
Αλείφουμε με το μείγμα του κρόκου και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

 

https://www.gastronomos.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Πλήθη πιστῶν κατέκλυσαν τούς Ναούς τῆς Ἀποστολικῆς πόλεως τῶν Πατρῶν, τόσο κατά τήν Μεγάλη Πέμπτη τό βράδυ, στήν Ἀκολουθία τῶν Παθῶν, ὃσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στην Κεντρική Μακεδονία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Μ. Παρασ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με συννεφιά και κάποιες βροχές θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024), καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός.  Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίπου ένας μήνας απομένει μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου και ενόψει του Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία ανάσα πριν επιστρέψουν για τα καλά στη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search