GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μια συνταγή για μελιτζάνες με άρωμα Μαρόκου

Η απόλυτη παραδοσιακή Μαροκινή συνταγή για Μελιτζάνες γεμάτες γεύση και άρωμα ανατολής

 

Τα υλικά είναι :

7 Μελιτζάνες

5 ντομάτες μεσαίο μέγεθος

5 σκελίδες σκόρδο ξυσμένες

μια χούφτα γενναία Κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 κσ Λάδι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

1κγ αλάτι

2/3 κγ πιπέρι

1κγ κύμινο τριμμένο

1κγ γεμάτη γενναία Πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες :

Τις ντομάτες και τις μελιτζάνες τις αγόρασα από την Λαϊκή Βιολογική ( κάνουν διαφορά για εμένα)

Στις φωτογραφίες πιο κάτω θα δείτε βήμα βήμα την διαδικασία

Kόβετε τις μελιτζάνες και τις σωτάρετε ελαφρά σε ένα μεγάλο τηγάνι και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα και τις ξεκουράζετε σε ένα μπολ εναλλάξ μέχρι να είναι όλες έτοιμες. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, όπως στην φώτο, και τις βάζετε με το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το τριμμένο σκόρδο και τον κόλλιανδρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε και την πάπρικα, κόβετε τις μελιτζάνες στα 4 και τις προσθέτετε. Ανακατεύετε και ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μετά το κύμινο. Μετά από κανένα 20λεπτο, με το μάτι θα το δείτε ότι είναι έτοιμο, το πιο νόστιμο Μαροκινό φαγητό το οποίο τρώγεται και σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως.

Καλή επιτυχία..

 

https://www.queen.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε Πάτρα και Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με διοικητές των Περιφερειών Δυτικής . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αθωότητά του επέμεινε ο Αλέξης Γεωργούλης και δηλώσει πως η καταγγελία για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που έχει γίνει σε βάρος του είναι ψευδής και δεν υπάρχει καμία κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το υπουργείο Τουρισμού,  μετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πάνος Σακελλαρόπουλος ως εκπρόσωπος της Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της  της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαλόγου που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, που συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το υπουργείο Τουρισμού,  μετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πάνος Σακελλαρόπουλος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της  της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές συνεχίζονται οι εκδηλώσεις διαλόγου που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακείου ως μαθητές, εκπαι
Image
Image

Search