GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά Συνταγής

    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
    2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
    2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
    ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
    400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
    1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
    αλάτι
    φρέσκοτριμενο πιπέρι
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 κεσεδάκι (200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι 2%
    Για το σερβίρισμα
    βρασμένο ρύζι καστανό


Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο με πιπεριές. ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄.

Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

argiro.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Τζένοα φιλοξένησε την Κάλιαρι για την 34η αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-0 των ροσομπλού, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Ο Θόρσμπι άνο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού κατέκτησε τον τίτλο μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στο "Μελίνα Μερκούρη" με τις πράσινες να γνωρίζουν στην αποθέωση το Σάββατο το βράδ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (28/4) το βράδυ στην Τούμπα ήταν το δέκατο στη φετινή Stoiximan Super League στο οποίο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το προβάδισμά που πήρε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με πρόστιμα συνολικού ύψους 65 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκαν από τη EuroLeague Basketball η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κι ο Εργκίν Αταμάν, για όσα έγιναν μετά από το Game 1 της σειράς των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search