Τα υλικά που θα χρειαστείς:
1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό πιπεριές χρωματιστές
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 πατάτες (ανάλογα το μέγεθος)
σάλτσα ντομάτας
πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Κόψε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Πλύνε τα λαχανικά και κόψε τα και αυτά σε χοντρές ροδέλες. Τις πατάτες καθάρισε τες και κόψε τες σε χοντρές λωρίδες (βαρκούλες). Αφού τα έχεις ετοιμάσει όλα, βάλε τις πατάτες στη γάστρα και στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βήμα 2:
Αφού μαλακώσουν λίγο οι πατάτες πρόσθεσε τις πιπεριές το κρεμμύδι και το λουκάνικο, καθώς επίσης και το λάδι, τον πελτέ ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας. Τέλος ρίξε και λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε καλά και ψήσε τα σε γάστρα ή σε πήλινο στον φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά. Μόλις ροδίσει το φαγητό, άφησε το να κρυώσει λίγο και σέρβιρε.
Tip: Αν δεις ότι θέλει και άλλο ζουμάκι πρόσθεσε λίγο νεράκι.