Νηστίσιμη και πολύ γευστική. Η σοκολατόπιτα ταιριάζει τέλεια με ελαιόλαδο ή λάδι καλαμποκιού. Δείτε παρακάτω.
Υλικά
2 αυγά
1 γιαούρτι
100 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια κορν φλάουερ
150 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
3 αχλάδια, ώριμα
Εκτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν
Προσθέστε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κορν φλάουερ
Ρίξτε λίγο λίγο το λάδι που έχετε επιλέξει, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα
Λαδώστε καλά ένα ταψάκι (ή βάλτε μια φόρμα σιλικόνης καλύτερα ή τσέρκι)
Κόψτε τα αχλάδια σε χοντρά κομμάτια και απλώστε τα στον πάτο
Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας από πάνω, κινείστε το ταψάκι να απλωθεί καλά, παντού
Ψήστε για 25 ως 30 λεπτά
Κόψτε φέτες αχλαδιού για γαρνίρισμα, πάνω στο γλυκό