GASTRONOMY

GASTRONOMY

Νηστίσιμα μπισκότα

Για τα νηστίσιμα μπισκότα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

    ½ φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
    3/4 του φλ. ‏καστανή ζάχαρη
    1 κ.γ. ‏αλάτι
    ½ φλ. ‏λάδι καρύδας
    1/4 του φλ. ‏γάλα αμυγδάλου, καρύδας,φουντουκιού (μη γαλακτοκομικό)
    1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
    1 ½φλ. ‏αλεύρι
    ½ κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
    110 γρ. ‏κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
    110 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη την κρυσταλλική ζάχαρη,την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι καρύδας έως ότου ομογενοποιηθούν.
    Προσθέτετε το γάλα και τη βανίλια κι ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να έχει γίνει λεία και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
    Κοσκινίζετε μέσα στο μπολ το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και με μια σπάτουλα ενσωματώνετε στο υπόλοιπο μείγμα. Προσέχετε να μην ανακατέψετε πολύ.
    Τέλος, ενσωματώνετε και τα κομμάτια σοκολάτας και φροντίζετε να πάνε σε όλο το μείγμα.
    Αφήνετε τη ζύμη να παγώσει για 30 λεπτά ή ολονυχτίς.
    Με ένα κουτάλι παγωτού παίρνετε κομμάτια της ζύμης τα οποία τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σιγουρευτείτε ότι αφήνετε 6 εκ. απόσταση από το καθένα καθώς τα μπισκότα θα απλώσουν.
    Ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να καφετίζουν τα μπισκότα.
    Τα αφήνετε για κρυώσουν εντελώς κι απολαμβάνετε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, «χαλώντας» τα σχέδια των εκδρομέων για μια ανοιξιάτικη Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα.  Ειδικότερα, ο βροχερός που ξεκίνησε απ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από τρία επικά ντέρμπι που έκοψαν την ανάσα, το Game 4 της σειράς των playoffs της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι Πειρα . . .
LIFE STYLE

Άψογη ερμηνεία, εντυπωσιακή χορογραφία, ευρηματική σκηνική παρουσία. Η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε, με την ιδιαίτερη χροιά και τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το «ZARI», στη  δεύτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχές, εκπαιδευτικές κοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ, αναφέρονται τα εξής: Οι Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και η δομή  ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ στάθηκαν  και πάλι αρωγοί στους οικονομικά αδύναμους συμπολ
Image
Image

Search