GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Νηστίσιμα σοκολατάκια βραχάκια ή ανώμαλα με ξηρούς καρπούς. Ένα υπέροχο γλυκό με σοκολάτα, ιδανικό κέρασμα για όλες τις ώρες της ημέρας.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
  • Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes
  • Συνολικός χρόνος: 20 minutes
  • Μερίδες: 10
  • Θερμίδες: 80

Υλικά

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 280 γρ. φουντούκια ανάλατα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 120 γρ. νιφάδες ρυζιού με κακάο

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ή βούτυρο, καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα φιστίκια και τις νιφάδες ρυζιού στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Σε ταψάκι στρώνουμε μια λαδόκολλα και με το κουτάλι φτιάχνουμε μικρά βραχάκια από το μείγμα κουβερτούρας. Πασπαλίζω με το θρυμματισμένο φιστίκι και τα βάζω στο ψυγείο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ζωή και ο θάνατος της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη που εκτελέστηκε από την πολιτοφυλακή στα Δεκεμβριανά. Η σύντομη ζωή της. Η μεγάλη καριέρα της. Το μίσος των συναδέλφων . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα 39 σκαλοπάτια», ένα ελκυστικό θρίλερ κατασκοπείας με μία γενναία δόση κωμωδίας στο στυλ των Monty Python,  σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, 10-11-12 Μαΐου, στο θέατρο  Πάνθεον . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη θλίψη έχει «βυθιστεί» ο καλλιτεχνικός κόσμος, μετά την είδηση θανάτου της ηθοποιού Ιφιγένειας Αστεριάδη, σε ηλικία 57 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, ήταν κόρη του ηθοποιο . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Εάν θέλετε να «θωρακίσετε» την υγεία σας τότε έχει έρθει η στιγμή να κινηθείτε και πιθανότατα περισσότερο από πιστεύατε. Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι για την βέλτιστη υγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην γνωστή διαφημίστρια Μαρία Καραγιάννη σήμερα Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο Β' Κοιμητήριο Πάτρας. Η 48χρονη έπεσε με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Δήμο Πατρέων γίνεται γνωστό ότι σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια της δωρεάν λεωφορειακής γραμμής που εξυπηρετεί τους οδηγούς από το πάρκινγκ «Γ. Καλεντζώτης»
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες μετατόπισης του δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία κατασκευής της Εθνικής Οδού Πατρών Πύργου ΑΒΑΞ Α.Ε., σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου.  Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνε
Image
Image

Search