Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα βουτυράτο σουφλέ με λιωμένο, μαστιχωτό τυρί; Ιδιαίτερα όταν γίνεται μέσα σε μισή ώρα, ελαφρύ και χωρίς αλεύρι. Μια ιταλική συνταγή που γίνεται με φιλέτο κοτόπουλο ή με λεπτοκομμένο χοιρινό ή μοσχαρίσιο μπριζολάκι.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 φιλέτο κοτόπουλο (διπλό) που θα κόψουμε εγκάρσια σε 4 λεπτά φιλέτα
- 11/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
- 2 κρόκους αβγών
- 150 γρ. τυρί Havarti που λιώνει, τριμμένο
- 1 μικρό ποτηράκι κρέμα γάλακτος (20 cl) arla
- λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί για την επιφάνεια
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σπανάκι με τα φρέσκα μυρωδικά, σε δυνατή φωτιά.
- Αλτίζουμε, ανακατεύουμε και μόλις το σπανάκι αρχίζει να μαραίνεται, σβήνουμε με το κρασί.
- Το αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε τα αβγά, το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
- Τα ρίχνουμε στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε και από τις δυό πλευρές τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
- Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε το σπανάκι, απλώνουμε πάνω του τα φιλετάκια, καλύπτουμε με τριμένο τυρί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο, για 15 λεπτά.
Τρώγεται καυτό, την ώρα που βγαίνει μαστιχωτό το τυρί από το φούρνο.