ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0: Ερυθρόλευκη ισοπέδωση και μία νίκη μακριά από το back to back στη Volley League

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν την ποιοτική τους ανωτερότητα στο μπλοκ, ενώ αυτό που έγειρε σε απόλυτο βαθμό την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών ήταν οι άσοι.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει 16 πόντους από το σερβίς του, τη στιγμή που το Τριφύλλι τελείωσε το ματς χωρίς να πετύχει άσο.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο κλειστό του Μετς την προσεχή Πέμπτη (18/04), εκεί που ο παίκτες του Ντανιέλ Καστελάνι θα προσπαθήσουν να "σκουπίσουν" τον Παναθηναϊκό κάνοντας το back to back, ενώ οι "πράσινοι" θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για να παραμείνουν εντός της διεκδίκησης του τίτλου.

Το ματς

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με όρεξη και συγκέντρωση το ματς, δείγμα της κρισιμότητάς του. Μέχρι το 5-5 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήγαιναν χέρι-χέρι, ενώ ένα ξέσπασμα του πρώτου με κινητήριο μοχλό τον Σαλβαδόρ Ιντάλγκο που πέτυχε τους πέντε από του οκτώ πρώτους πόντους, έκανε το πρώτο σετ 8-5.

Ο Δημήτρη Ανδρεόπουλος κάλεσε εσπευσμένα time out, οι παίκτες του αφυπνίστηκαν και το σερί (3-0) των "πρασίνων" έφερε το σετ στα ίσια (8-8).

Ωστόσο, οι Πειραιώτες ανέκτησαν ξανά τα ηνία του ματς (12-10, 13-11, 15-13), μέχρι να κάνουν το 18-15 και να αναγκάσουν τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να ξοδέψει και το δεύτερο time out του.

Στη συνέχεια του σετ δεν άλλαξε κάτι, οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν ταχύτητα, βρήκαν δύο άσους από τον Κουμεντάκη και με τη βοήθεια του μπλοκ (4-2 οι κερδισμένοι πόντοι σε αυτό το σετ) έκαναν το 1-0 στον δεύτερο τελικό.

Σημεία κλειδιά του πρώτου σετ ήταν η δύναμη του Ολυμπιακού σε σερβίς, φιλέ και στο γεγονός ότι έβγαλε τον Ερνάντες από το παιχνίδι, καθώς χαλούσε την υποδοχή του Τριφυλλιού και δεν έφτανε ορθολογικά η μπάλα στον Κουβανό.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα από τους γηπεδούχους, παίρνοντας προβάδισμα με τρεις πόντους για πρώτη φορά (1-4). Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είχε κεφάλι στο σκορ.

Οι χαμηλές πτήσεις του Γίρι Κόβαρ και το τρομερό στατιστικό του Ολυμπιακό στο σερβίς έχοντας 11 άσους έναντι μηδέν των "πρασίνων" άλλαξαν τις ισορροπίες στο σετ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το "ερυθρόλευκο τείχος" στο φιλέ επέτρεψε στην ομάδα του Ντάνιελ Καστελάνι να κατακτήσουν με άνεση και το δεύτερο σετ, αφού στην τελική ευθεία ανέβασαν την απόδοσή τους.

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο ανταγωνιστικό, με πολλές εναλλαγές και τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από το -4 δύο φορές. Αρχικά με το σερβίς να βρίσκεται σε εκπληκτική μέρα οι "ερυθρόλευκοι" γύρισαν το 2-4 σε 5-4, ενώ το δικό τους 12-10 απαντήθηκε γρήγορα με "πράσινο" σερί τεσσάρων πόντων για το 12-14.

Σε εκείνο το σημείο και με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 17-14, ο Βραζιλιάνος Ρανγκέλ δέχθηκε κόκκινη για τον τρόπο που απάντησε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού μετά από κερδισμένο πόντο της ομάδας του, με συνέπεια να δώσει έναν εύκολο πόντο στους Πειραιώτες.

Αυτό ήταν και το σημείο στο οποίο οι συσχετισμοί του σετ άλλαξαν. Το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το υπέρ του 20-16, η "πράσινη" υποδοχή δεν ήταν σε καλή μέρα και οι τρεις άσοι του Τζούριτς έβαλαν τέλος στις όποιες βλέψεις του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και των παικτών του για ανατροπή του ντέρμπι.

Τα σετ: 25-17, 25-16, 26-24

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 15 άσσους, 32 επιθέσεις (48% αποτελεσματικότητα), 10 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων (11 χαμένα σερβίς και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 29 επιθέσεις (41% αποτελεσματικότητα), 5 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων (19 χαμένα σερβίς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντάνιελ Καστελάνι): Στερν 12 (8/19 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκουσταβάο 9 (4/6 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Κουμεντάκης 7 (4/13 επ., 3 άσσοι, 21% υπ. - 14% άριστες), Τράβιτσα 4 (1 άσσος, 3 μπλοκ), Τζούριτς 10 (5/8 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Ιντάλγκο 15 (11/20 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 37% υπ. - 26% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 29% υπ. - 21% άριστες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κασαμπαλής 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Κόβαρ 8 (6/18 επ., 2 μπλοκ, 37% υπ. - 21% άριστες), Ρανγκέλ 7 (6/10 επ., 1 μπλοκ), Ερνάντεζ 6 (6/20 επ.), Βουλκίδης 7 (6/9 επ., 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 3 (3/10 επ., 30% υπ. - 25% άριστες) / Ζήσης (λ, 20% υπ. - 20% άριστες), Κοντοστάθης (λ, 50% υπ. - 50% άριστες), Πετρέας, Μάρκου, Φράγκος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την είσοδο αγνώστων στην Ακρόπολη και την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανάρτηση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξε η προθεσμία, κατά την οποία οι πολίτες είχαν δικαίωμα να υποβάλουν το αίτημά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που ήθελαν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και ν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ελέγξει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του, για να εντοπίσει τα φθηνότερα προϊόντα. Η αναβα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search