ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το three-peat στη Volley League γυναικών: Ατσάλινες οι "πράσινες", ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή στο "Μελίνα Μερκούρη"

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τη μαχητική ψυχή και το μέταλλο του πρωταθλητή. Οι "πράσινες" έφεραν τα πάνω κάτω σε ακόμα ένα παιχνίδι (2-3 σετ από 2-1), πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική τους νίκη σε μία εβδομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό και ανέβηκαν στην κορυφή της Volley League γυναικών.

Με πρωταγωνίστρια την Κουβανή Κένια Καρκάθες και χωρίς καμία παίκτριά του να υστερεί, το Τριφύλλι ολοκλήρωσε την επική ανατροπή, έκανε το thre-peat, διατήρησε τα σκήπτρα και δεν επέτρεψε στις "ερυθρόλευκες" να κατακτήσουν το νταμπλ.

Το ματς

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 3-3, σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 5-0 και πήρε το προβάδισμα με 8-3 για να το διακόψει η Νίζετιχ (4-8).

Οι "πράσινες" παρά τους δύο σερί πόντους της Μίλιτσα Κούμπουρα (8-11) κράτησαν τη διαφορά, την οποία στη συνέχεια αύξησαν (12-17) πριν η Μλεΐνκοβα μειώσει σε 18-15 και η κακή εκτέλεση της Καρκάθες από την πίσω ζώνη φέρει το πρώτο σετ στον πόντο (17-18).

Μετά από πολλή ώρα και συγκεκριμένα το 3-3, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει στα ίσια το παιχνίδι (20-20) με τη Μλεΐνκοβα. Εκεί που όλα έδειχναν τελειωμένα, καθώς το Τριφύλλι αποσπάστηκε με δύο πόντους (22-24), το πλασέ της Ιταλίδας "ερυθρόλευκης" πασαδόρου, Καράρο, και το λάθος της Καρκάθες έστειλαν στους 26 πόντους το σετ.

Εκεί η Κουβανή και το διπλό μπλοκ των Άτκινσον και Χατζηευστρατιάδου έδωσαν το σετ στον Παναθηναϊκό, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις των παικτριών του Ντράγκαν Νέσιτς.

Σημεία κλειδιά του πρώτου σετ ήταν τα λάθη (7 ο Ολυμπιακός έναντι 3 του Παναθηναϊκού) και οι πόντοι στην επίθεση (20 το Τριφύλλι έναντι 15 των Πειραιωτών).

Το κακό κλείσιμο στο πρώτο σετ δεν επηρέασε την ψυχολογία των παικτριών του Λορέτζο Μιτσέλι, οι οποίες με ένα μίνι σερί τεσσάρων πόντων προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου κομβικού σετ με 5-1.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (5-4), με τη Μίλιτσα Κούμπουρα να δίνει ξανά προβάδισμα δυο πόντων στο Ολυμπιακό με 6-4.

Ο πρώτος άσος του ματς ήρθε από την Καρκάθες για να ισοφαρίσει σε 8-8, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται για πρώτη φορά στο σετ με 9-8.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ξανά ένα σερί 3-0 για το 11-9, με τις "πράσινες" να ισοφαρίζουν αρχικώς σε 12-12 και να προηγούνται με δύο πόντους (12-14, 15-17, 17-19).

Το άστοχο σερβίς της Καρκάθες και οι τρομερές άμυνες των Πειραιωτών σε συνδυασμό με το κενό που βρήκε η Μλεΐνκοβα στο "ερυθρόλευκο" μπλοκ έκαναν το 17-19, 20-19.

Η Άτκινσον πήδηξε ψηλότερα από το μπλοκ του Ολυμπιακού και πήρε έναν εύκολο πόντο για το 22-21, με τα δύο συνεχόμενα λάθη στην επίθεση από την Καρκάθες να διαμορφώνουν το 25-21.

Στο τρίτο σετ η Κένια Καρκάθες βγήκε μπροστά παίρνοντας τους πέντε από έξι πρώτους πόντους του "τριφυλλιού" (6-2), με τον Ολυμπιακό στη συνέχεια να ισορροπεί την κατάσταση και να μειώνει σταδιακά μέχρι να φέρει το παιχνίδια στα ίσια για πρώτη φορά (11-11).


Έκτοτε οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ενώ οι "ερυθρόλευκες" πήρα προβάδισμα στο σετ με τη Μλεΐνκοβα (16-15). Με την Τσέχα να μην κατεβάζει ταχύτητα και τη Μίλιτσα Κούμπουρα να μπαίνει στον ρυθμό του αγώνα με τρεις διαδοχικούς πόντους (23-20), ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στα σετ με 2-1.

Με το σκορ στο 24-21 η αρχηγός των Πειραιωτών, Τζίνα Λαμπρούση, πέτυχε τον πρώτο "ερυθρόλευκο" άσο και έκλεισε ιδανικά το σετ (25-21).

Στο τέταρτο σετ υπήρχαν εναλλαγές στο σκορ από το ξεκίνημα κιόλας. Το 4-2 του Ολυμπιακού έγινε 5-7 από τον Παναθηναϊκό, το οποίο στη συνέχεια με ένα 3-0 σερί οι γηπεδούχες μετέτρεψαν σε 8-7.

Το μπλοκ της Καρκάθες και δύο άστοχες επιθέσεις από τις παίκτριες του Λορέτζο Μιτσέλι διαμόρφωσαν το 8-10, σημείο στο οποίο παρατηρήθηκε και η μικρότερη διαφορά, καθώς έκτοτε ξέφυγε μέχρι και το +7 (13-20) για να ολοκληρωθεί το σετ με 18-25 και τις "πράσινες" να οδηγούν τον τίτλο σε tie break.

Τα σετ: 24-26, 25-21, 25-21, 18-25, 9-15

Αναλυτικά η σειρά των τελικών της Volley League γυναικών
Πρώτος τελικός - Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" Ρέντη, 19.00: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2

Δεύτερος τελικός - Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Γυμναστήριο Μετς, 17.30: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-3

Τρίτος τελικός - Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" Ρέντη, 19.00: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3

Τέταρτος τελικός - Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Γυμναστήριο Μετς, 17.30: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1

Πέμπτος τελικός - Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" Ρέντη, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-3

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (9/5) καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η στιγμή που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιτελικού με την Άστον Βίλα και ήρθε οριστικά η πρόκριση στον τελικό του Conference League έφερε την απόλυτη ερυθρόλευκη λύτρωση. Κυρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα αποδείχθηκε εξαιρετικό μαντάτο και για τη θέση των Πειραιωτών στην κατάταξη της UEFA. Οι 2,000 βαθμοί που πήραν από τη νίκη προστέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε! Πέρασε το εμπόδιο της Άστον Βίλα και προκρίθηκε στον τελικό του Conference League, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην OPAP Arena . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τριάντα επτά άτομα έστειλε στο Κέντρο Υγείας το εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί έξω από εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό της Βουπράσιας στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους κατοίκους που βρέθηκαν στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών ισότιμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσία του βουλευτή Ν.Λάρισας Χρήστου Κέλλα, πραγματοποίησαν πριν από λίγο εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ και του ΣΙΚΑΕΛ. Από
Image
Image

Search