ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προμηθέας – Ολυμπιακός 73 – 87

Η συντριβή από την Χίμκι, στη Μόσχα, και η… εσωστρέφεια των προηγούμενων ημερών έστειλε τον Ολυμπιακό στην Πάτρα με υποχρέωση νίκης, αλλά και πειστικής εμφάνισης. Με καλά, αλλά και «νεκρά» διαστήματα, η ομάδα του Σφαιρόπουλου πέρασε από την έδρα του Προμηθέα ανεβαίνοντας στο 10-3, την ώρα που η ομάδα του Μάκη Γιατρά έπεσε στο 7-6.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στο σημαντικό ματς στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα (26/1, 20:00), ενώ θα ακολουθήσει το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ (29/1).

Δεν άργησαν να δείξουν τις προθέσεις τους οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ρόμπερτς βρήκε νωρίς το πρώτο τρίποντο για το 6-12 στο 4′, ενώ μετά 14-16 με καλάθι του Σαλούστρου, ο Ολυμπιακός αντέδρασε με σερί 0-8 και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-26 παρά τα πέντε λάθη των φιλοξενούμενων.

«Τρελό» ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο: το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν εκρηκτικό με επί μέρους 1-17 σε 5′. Ο Μπόγρης δημιουργούσε, ο Στρέλνιεκς και κυρίως ο Ουίλτζερ (11π., 3/3 3π.) εκτελούσαν και η διαφορά εκτοξέυστηκε (18-43). Ο Σφαιρόπουλος όμως έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές που προκάλεσαν «ερυθρόλευκη» δυσλειτουργία και ο Προμηθέας αντέδρασε με τρομερό 17-0 με μπροστάρη τον Μιλόσεβιτς. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιατρά να έχει μειώσει στο -9 (36-45).

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μπήκαν στο παρκέ, για το δεύτερο ημίχρονο, αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς. Αρχικά ο Πρίντεζης και στη συνέχεια ο Σπανούλης (6π.) επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να απομακρυνθεί ξανά σημαντικά (40-58, στο 25′). Μιλόσεβιτς-Έλις, όμως, αποτέλεσαν το δίδυμο αντίδρασης για τους Πατρινούς που κατάφεραν να μαζέψουν άμεσα τη διαφορά (55-63) μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Προμηθέας είχε κάποιες βεβιασμένες επιλογές στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και ο Ουίλτζερ έβαλε ένα τρίποντο για το 58-71. Ο Προμηθέας μείωσε ξανά (65-73, στο 35′), αλλά ο Σπανούλης «μίλησε» με δύο τρίποντα (70-82, στο 38′) και η επικράτηση του Ολυμπιακού σημειώθηκε τελικά με σκορ 73-87.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 36-45, 55-63, 73-87

O MVP: Ο Κάιλ Ουίλτζερ βρέθηκε σε πολύ καλό απόγευμα και τέλειωσε το ματς με 17 πόντους (4/5 3π.), ενώ ο Βασίλης Σπανούλης (18π.) πήρε το… όπλο στο τέλος, ώστε να μην απειληθεί η ομάδα του.

Ο Σκληρός: Οκτάβιους Έλις (20π., 12ριμπ.) και Μίλαν Μιλόσεβιτς (21π., 6ριμπ.) ήταν… όλα τα λεφτά για τον Προμηθέα, αλλά δεν αρκούσαν ώστε να ζορίσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό.

Ο Αόρατος: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ο Χόλις Τόμπσον που έμεινε στον ένα πόντο στα 11′ συμμετοχής.

Ο Πεσμένος: Ο Νίκος Γκίκας είναι εκ των ηγετών του Προμηθέα, πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό τα… έσπασε με 3 πόντους και 1/10 σουτ.

Η Στιγμή: Ο Προμηθέας είχε μειώσει στους 8 (65-73, στο 35′), αλλά ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε δυο σημαντικά τρίποντα στο τελευταίο πεντάλεπτο και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Η Γκέλα: Τα κενά διαστήματα του Ολυμπιακού: στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν σερί 17-0, ενώ η τρίτη περίοδος έκλεισε με επί μέρους 15-5 υπέρ των Πατρινών. «Γκέλα» ασφαλώς και τα πολλά λάθη (17) για την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Η Διαιτησία: Πουρσανίδης, Μπήτης και Πιτσίλκας χειρίστηκαν καλό το παιχνίδι, σε γενικές γραμμές. Προκάλεσαν παράπονα, αλλά δεν έκριναν σε καμία περίπτωση την έκβαση του αγώνα.

Η Εξέδρα: Κατάμεστο το «Δ. Τόφαλος», αφού είχε ανακοινωθεί sold-out από το πρωί. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και το περιβάλλον άκρως μπασκετικό με οπαδούς και των δύο ομάδων.
πρώτη ανάρτηση 17.00

Ο Προμηθέας αναμετράται αυτή την ώρα, σ’ ένα μεγάλο παιχνίδι τον φιναλίστ της Ευρωλίγκας και δευτεραθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό, στην κεντρική σάλα του «Δημ.Τόφαλος», που είναι κατάμεστη από φιλάθλους και των 2 ομάδων.

Ο τίτλος του φαβορί ανήκει, φυσικά, στους «ερυθρόλευκους», με τον Προμηθέα, όμως, να είναι έτοιμος, από την πλευρά του, να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η προετοιμασία της πατρινής ομάδας ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Μάκη Γιατρά να έχει στη διάθεσή του τους Χολ, Σκούφη, Μέρι, Γκίκα, Δημάκο, Σανδραμάνη, Σαλούστρο, Λίποβι, Φαγιέ, Μιλόσεβιτς, Γερομιχαλό, Έλις, Τουτζιαράκη, Γκάτζιο, Ερμείδη και Καραΐσκο.

Ο Προμηθέας θα χτυπήσει τον Ολυμπιακό στην όποια κόπωση μπορεί να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χίμκι για την Ευρωλίγκα, αν και, οι άνθρωποι της πατρινής ομάδας θεωρούν ότι η ήττα των Πειραιωτών στην Μόσχα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης και περιμένουν την δυναμική αντίδραση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Σε κάθε περίπτωση στο «Δημ.Τόφαλος» δεν θα πέφτει καρφίτσα, με την ατμόσφαιρα να είναι άκρως μπασκετική και το μενού να περιλαμβάνει και πολλές εκπλήξεις και εντυπωσιακά χάπενινγκς.

Την αναμέτρηση θα διευθύνουν ο διεθνής Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και οι Δημήτρης Μπήτης (Ανατολικής Μακεδονίας) και Βασίλης Πιτσίλκας(Κεντρικής-Δυτικής Θεσσαλίας).

Ακολουθούν το πρόγραμμα και τα ως τώρα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Β΄ Γύρου (14ης αγωνιστικής).

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από 6 έως και 10% ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας», γνωστοποιώντας ότι το αρνί και κατσίκι θα αγ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο παραπέμπονται να δικαστούν σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου, οι 25 αντιεξουσιαστές που το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών, για διατά . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών της Πάτρας, θα βρεθούν τμηματικά, από το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι την Τετάρτη, οι συλληφθέντες για την σοκαριστική υπόθεση διακίνησης ναρκωτικώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:07 στον θαλάσσιο χώρο του Ηρακλείου Κρήτης.   Σύμφωνα με το Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα θα μοιράσει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, που δεν κόβουν τα χόρτα από τις ιδιοκτησίες τους, ο Δήμος Πατρέων, καθώς ο κίνδυνος φωτιάς ειναι αυξημένος και ο φόβος επέκτασεις πυρκαγιών εντός κατοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου έως τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ σε όλα τα ΜΜΕ.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ένας πολιτικός με πολύχρονη δράση, αποτελεσματικότητα και ουσιαστική προσφορά από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε αναλαμβάνει Πρόεδρος της Επ
Image
Image

Search