ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Φροντίζοντας τα ζώα, τους τετράποδους αγγέλους στη Γη»

Η ιδιαιτέρως αγαπητή δασκάλα στο 62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, MSc στην εκπαίδευση, Βάλια Τσαγκαράκη, εν όψει της 4ης Απριλίου, Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, έγραψε στο παρακάτω υπέροχο κείμενο:

Αν τα αδέσποτα ζωάκια είναι ένα πρόβλημα που ενοχλεί την αισθητική κάποιων και προκαλεί την αδιαφορία τους, εμείς στο 62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών δηλώνουμε αντίθετοι! Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να συντρέχουμε και να υποστηρίζουμε τα αδεσποτάκια της γειτονιάς μας.

Από τον Πίπο, τον χαδιάρη ασπρόμαυρο γάτο που μας επισκεπτόταν στην τάξη πέρσι, μέχρι το μικρό Πιτσούνι που μεγαλώνει φέτος δίπλα μας, αλλά και τα άλλα γατιά της γειτονιάς, έχουμε να διηγηθούμε ιστορίες αγάπης που μας βοηθάνε να μεγαλώσουμε καλύτερα, που μειώνουν τη βαναυσότητα της ανθρώπινης φυλής απέναντι στους τετράποδους φίλους μας.

Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να διορθώνει τις δυσπραγίες της κοινωνίας, να καλλιεργεί τις σχέσεις με  όλα τα αθώα πλάσματα που παραμελούνται ή βασανίζονται στα χέρια του πανίσχυρου ανθρώπου, να εμπνέει το σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής. Το μεγαλύτερο στοίχημα που τείνουμε να χάσουμε σήμερα είναι η ανταπόκρισή μας στις αρχές του ανθρωπισμού. Τα παιδιά μαθαίνουν να λύνουν σύνθετα προβλήματα, μετατρέπονται σε αποστειρωμένα ρομποτάκια που γράφουν ατελείωτες σελίδες με ασκήσεις και στέκονται ανταγωνιστικά απέναντι στους άλλους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κοινωνία που απομακρύνεται από τη φύση, δέχεται σαν κυρίαρχη ιδεολογία το νόμο του ισχυρού και έχει μικρά αντανακλαστικά στις κάθε είδους κακοποιήσεις προς τους αδύνατους.

Από αυτό το μοντέλο, ωστόσο, εμείς απέχουμε παρασάγγας. Με την αρωγή των επιστημονικών πορισμάτων που αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα συντροφιάς αναπτύσσουν μια πιο ολοκληρωμένη και υγιή προσωπικότητα και χαρακτηρίζονται από αισθήματα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, φροντίζουμε τα ζώα. Οι τετράποδοι άγγελοι επί της Γης μας μαθαίνουν πολλά και κυρίως να νοιαζόμαστε για αυτούς που μας χρειάζονται. Η καθιέρωση της 4ης Απριλίου ως πανελλήνιας ημέρας σχολικών δράσεων για τα ζώα ίσως βοηθήσει να αλλάξουν οι νοοτροπίες και περισσότερα σχολεία να μαθαίνουν στα παιδιά τους ότι τα ζώα δεν είναι «βρώμικα» και επικίνδυνα αλλά πλάσματα στα οποία οφείλουμε σεβασμό και με τα οποία μπορούμε να συνάψουμε εξαιρετικής σημασίας σχέσεις πρωτίστως για μας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έως και κατά 19,3% ακριβότερο θα είναι φέτος, σε σχέση με το 2023, το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές στα περισσότερα βασικά προϊόντα που το «γεμίζουν», είνα . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Διονύση Τεμπονέρα, Δικηγόρου - Εργατολόγου, Μέλοςυ της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   Τα στοιχεία δείχνουν ότι επανέρχονται όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που μας οδήγησαν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Λέανδρου Τ. Ρακιντζή, Αρθρογράφου, Αρεοπαγίτη ε.τ. Μου άρεσε η δήλωση του κ. Πρωθυπουργού, ότι « θα ξύσουμε το πάτο του βαρελιού για να επιδοτήσουμε την αγροτική παραγωγή».  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
Image
Image

Search