ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Θανάσης Νταβλούρος: Στέλνουν το «δάσκαλο» να βρει τους «μαθητές» του

Η χορήγηση άδειας στον μεγαλύτερο τρομοκράτη στην Ιστορία της χώρας, τον καθ’ ομολογία του βασικό εκτελεστή της "17 Νοέμβρη" Δημήτρη Κουφοντίνα, συνιστά μείζονα πρόκληση για μια κοινωνία που ταλαιπωρήθηκε επί δεκαετίες και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το τέρας της τρομοκρατίας.

Το ιταμό αυτό γεγονός έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία είναι προφανές ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα γενιά τρομοκρατών, για την οποία ο Δημήτρης Κουφοντίνας λειτουργεί ως ουσιαστικός καθοδηγητής.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η αδιανόητη για κάθε δημοκρατικό πολίτη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο επί έντεκα φορές σε ισόβια δεσμά αμετανόητο τρομοκράτη, εντάσσεται σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα έξαρσης της ανομίας και της βίας, με τη σιωπηρή ανοχή, αν όχι έμμεση  συνδρομή, του ετερόκλητου κυβερνητικού μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.   

Υπενθυμίζεται ότι λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά από την κυνική ομολογία των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη ότι υπερφορολογούν συνειδητά τη μεσαία τάξη και τους έντιμους, συνεπείς, φορολογούμενους πολίτες, ήλθε μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα, να δώσει τη χαριστική της βολή στο αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι ζούμε σε μια ήρεμη και ασφαλή χώρα.

Κοινός τόπος είναι ότι η ανομία, η αναρχία και η βία έχουν υπερβεί πλέον κάθε όριο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά, ενώ αν υπάρχει ένα έσχατο ανάχωμα αυτό είναι ο υψηλός επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στη δίωξη του κοινού εγκλήματος, την ώρα που προϊσταται αυτής ένας παντελώς ανίκανος υπουργός.

Εάν είχε στοιχειώδη ευθιξία, ο κ. Τόσκας θα είχε παραιτηθεί. Αλλά επειδή όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», έχουμε να κάνουμε με μια ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση, που βλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη όταν η χώρα βυθίζεται και η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας διευρύνεται, ενώ χαρακτηρίζει «ακτιβιστικές ενέργειες» τα «ντου» του «Ρουβίκωνα» (που πανηγυρίζει για την άδεια στον Κουφοντίνα) και των άλλων «αγαπημένων παιδιών» της, που εισβάλλουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν.

Οι πολίτες αισθάνονται απολύτως δικαιολογημένα ανασφαλείς. Και ας ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο πράγμα η παρανομία και οι ληστές κι άλλο η πολιτική ανομία, όπως αυτή εκφράζεται κάθε μέρα, είτε με καταδρομικές επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» είτε με τους «μπαχαλάκηδες» που επιτίθενται στην Αστυνομία είτε με το ιδιότυπο «άβατο» των Εξαρχείων, το οποίο κανείς δεν πλησιάζει.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν θύματα. Ένας δολοφονημένος αστυνομικός, ένας περαστικός που θα βρεθεί τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο, αρκεί για να επέλθει το μοιραίο.

Ο λαλίστατος πρωθυπουργός, όταν τρεις μέρες πριν από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί στη Βουλή για την αναρχία και τη βία που κατακλύζουν το κοινωνικό σύνολο, προέβη ανερυθρίαστα σε αστήρικτες καταγγελίες με προσωπική υφή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, τον διαβεβαιώνουμε ότι, όσο κι αν ψάξει στα συγγενικά περιβάλλοντα των βουλευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να βρει πρόσωπα εμπλεκόμενα σε αντιεξουσιαστικές οργανώσεις και έκνομες πράξεις. Ο νοών νοείτω.

Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι ο πολιτικός πολιτισμός και η αστική ευγένεια δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Και ας συνειδητοποιήσουν, στον λίγο χρόνο που τους απομένει, ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα που οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεχυμένες είναι προς το παρόν οι πληροφορίες για άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ γιου εργοδότη και εργαζομένου στην περιοχή του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Κάτω από συνθήκες . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στην Ε.Ο Αγρινίου - Αντιρρίου μετά την Αγία Ελεούσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες συγκρούστηκαν μετωπικά δύο αυτοκίν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στο Deck το καθιερωμένο "Γεύμα Αγάπης" του Ομίλου Inner Wheel Πατρών Βορρά Ρίου με αφορμή τις γιορτινές και άγιες μέρες α . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου το βράδυ η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσαν το Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα Παράρτημα Πάτρας  o «Σύλλογος Φίλων Κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεχυμένες είναι προς το παρόν οι πληροφορίες για άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ γιου εργοδότη και εργαζομένου στην περιοχή του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει τον αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο του Έλληνα γιατρού και νοσηλευτή. Που καθημερινά δίνει το δικό του αγώνα, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με προσωπικό και οικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Πάτρα, στην περιοχή Σαμακιά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυν
Image
Image

Search