ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πάγκαλος: Ελληνας είναι όποιος αισθάνεται, όχι όποιος γεννήθηκε εδώ

«Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή», ανέφερε σήμερα μέσω twitter ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός, ασχολήθηκε με τη θυσία των Σουλιωτισσών, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στα «γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεκίνησε την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, σημειώνοντας ότι η λέξη «λουλούδι» που χρησιμοποιούμε στην ελληνική γλώσσα, προέρχεται από την αλβανική λέξη «λούλιε», και έχει αντικαταστήσει τον «ανθό».

Οι Σουλιώτισσες, συνεχίζει, που έριξαν τα μωρά τους και έπεσαν από τον Ζάλογγο σαν σήμερα πριν από 215 χρόνια, προτιμώντας τον θάνατο από τον εξευτελισμό, ήταν πλήρως αλβανόφωνες.

«Πώς όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες;», επισημαίνει ο κ. Πάγκαλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Δεν υπάρχει Έλληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Έχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη άνθος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό λιούλιε; αν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας, οι Σουλιώτισσες ρίξαν τα βρέφη τους στο γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πώς όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες; Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από αστυνομικούς Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη αδυνάτων, σε βάρος ενός 15χρονου μαθητή και παραμέληση εποπτείας σε βάρος το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμα θέματα που αφορούν την Αχαΐα με σκοπό την ανάπτυξη του νομού και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης με τον Γενικ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kάθε χρόνο στις 15 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας που καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η οικογένεια είναι ο πρώτος σημαντικός κοινω . . .
LIFE STYLE

Περιπέτεια υγείας για τον Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.  Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμα θέματα που αφορούν την Αχαΐα με σκοπό την ανάπτυξη του νομού και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης με τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Πατρέων κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο, οπότε και ανακοινώθηκε ότι εντός του 2024 ξεκινά η σύνδεση 7.000 κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Γιώργο Στρατάκ
Image
Image

Search