ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με τον Δήμαρχο Λαμίας

Με τον Δήμαρχο του Δήμου Λαμιέων, Πανουργιά Παπαϊωάννου, συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών συναντήσεων που επιδιώκει ανά την Ελλάδα. Το σπιράλ εξακολουθεί να καταγράφει καλές πρακτικές δημάρχων και δήμων και επεκτείνει διαρκώς το δίκτυο επαφών του σε όλη τη χώρα.

 

Ο Πέτρος Ψωμάς άκουσε με ενδιαφέρον τον νέο-εκλεγέντα δήμαρχο της Λαμίας να κάνει τον απολογισμό των πρώτων τεσσάρων μηνών της δημαρχιακής θητείας του, μιλώντας για όλους τους τομείς δραστηριότητας του. Τα κοινωνικά, πολιτιστικά και τουριστικά θέματα απασχόλησαν κυρίως τους δύο συνομιλητές, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα διοίκησης του δήμου, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της εποχής, ζητήματα υποδομών και διαδικασιών καθώς και προβληματισμοί για τη σημασία, τις δυσκολίες και το μέλλον του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έχει μακρόχρονη ενασχόληση με τον κατασκευαστικό κλάδο και τα τεχνικά έργα, ξεκινώντας από μικρός μια λαμπρή σταδιοδρομία, ως αυτοδημιούργητος. Μετά από πολυετή δουλειά, ίδρυσε με τον αδερφό του την ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε, η οποία υλοποιεί σήμερα μεγάλα έργα υποδομών σε όλη τη χώρα. Ο όμιλος εταιρειών «Αφοί Παπαιωάννου» διαθέτει περισσότερους από 700 εργαζόμενους καθώς και έναν υπερσύγχρονο και πολυπληθή στόλο μηχανημάτων.

Η αγάπη του για τη Λαμία και τον αθλητισμό αποτέλεσαν το κίνητρο για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, έγινε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Π.Α.Σ. Λαμία 1964 και συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδό της στη Super League 1. Αυτοδιοικητικά, έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου καθώς και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. Διεκδίκησε και κατάφερε την εκλογή του ως δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Με τον Πέτρο Ψωμά συζήτησαν διεξοδικά την κοινή τους πίστη στις αρχές της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης, μοιράστηκαν σκέψεις για τη διοίκηση των δήμων τους και δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση μιας διαρκούς επικοινωνίας και σχέσης. Το αυτοδιοικητικό δίκτυο του Πέτρου Ψωμά και του σπιράλ εμπλουτίζεται συνεχώς, με πολλαπλά οφέλη για την δημοτική παράταξη και το κεφάλαιο γνώσης που δημιουργεί.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό του Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, καθώς ο πρόεδρος επέ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, εν όψει ευρωεκλογών, όσ . . .
LIFE STYLE

Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό λόγω των αρνητικών σχολίων που συγκέντρωσαν για την παρουσίαση της φετινής Eurovision. Ειδικά, οι δύο σχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search