ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Στις 10 Μαΐου 2024 εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Μέχρι και τις 10 Μαΐου 2024 έχουν περιθώριο να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κάποιες επιχειρήσεις τις συμβάσεις των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής από την 1/5/2024 έως και τις 10/5/2024 και να λάβουν οι τελευταίοι το επίδομα των 534 ευρώ.

Στην ενέργεια αυτή μπορούν να προβούν οι επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γουνοποιίας που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία σύμφωνα με την αριθμ. 67806/19-7-2022 (Β’ 3796) ΚΥΑ. Συνεπώς σε καθεστώς αναστολής μπορούν να μπουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι εργοδότες ανήκουν στους παρακάτω ΚΑΔ:

01.49.19.02 «Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων)
01.49.3 «Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων
14.20 «Κατασκευή γούνινων ειδών»
15.11 «Κατεργασία και δέψη δέρματος κατεργασία και βαφή γουναρικών»
46.42.11.27 «Χονδρικό εμπόριο δεψασμένων ή κατεργασμένων γουνοδερμάτων»
46.42.11.29 «Χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού και άλλων ειδών από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)»
46.42.11.36 «Χονδρικό εμπόριο εξαρτημάτων ρουχισμού από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)»
46.42.11.40 «Χονδρικό εμπόριο ημιέτοιμων γουναρικών»
46.42.11.58 «Χονδρικό εμπόριο χονδράδων (αποκομμάτων) γουναρικών

Ο υπολογισμός του επιδόματος των 534 ευρώ

Ενώ όσον αφορά στον τρόπο που υπολογίζεται το επίδομα των 534 ευρώ επισημαίνεται πως το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 30 ημέρες και είναι κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής

Παράλληλα επισημαίνεται πως το επίδομα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Η δαπάνη για το επίδομα, κατ’ αναλογία του χρονικού διαστήματος αναστολής, καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα και σήμερα (19/05), στην Πάτρα αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας που«πνίγονται» από την αφρικανική σκόνη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζεται για ακόμη μια «επιστροφή στην πρότερη κανονικότητα». Εν μέσω της θεραπείας του για τον καρκίνο, απείχε από πολλά που συνήθιζαν να είναι μέρος της ρου . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν είχε την Κυριακή «αναγκαστική προσγείωση», ανέφερε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε πριν από λίγη ώρα η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, καθώς πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά του Γιάννη Αλαφούζου, συγκρούστηκαν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάλθηκε από χθες Σάββατο 18 Μαΐου η λειτουργία του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Ρίου με απόφαση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου, μετά από καταγγελία πολίτη, περίοικου του γ
Image
Image

Search