ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα προορισμός για ιαματικά λουτρά -Μπήκε στο χάρτη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υδροθεραπείας

Στον χάρτη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υδροθεραπείας και Κλιματοθεραπείας (FEMTEC), αναρτήθηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα, ως χώρα η οποία διαθέτει εξαιρετικές ιαματικές πηγές και ασύγκριτο βιοκλίμα.

Ως πλήρες μέλος της FEMTEC θα συμμετέχει στην προσπάθεια όλων των κρατών-μελών για την επικαιροποίηση και καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής, ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου της Κλασικής Ιατρικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, καθηγητή Δερματολογίας, Κωνσταντίνο Κουσκούκη, ο οποίος μαζί με τον γεν. γραμματέα Σταύρο Τομπρή, συμμετείχαν στο 70ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υδροθεραπείας και Κλιματοθεραπείας, στα συμπεράσματα του συνεδρίου καταγράφεται η μελλοντική συνεργασία των μελών-κρατών της FEMTEC και ειδικότερα στον επιστημονικό τομέα, καθόσον αναδείχθηκε η ανάγκη καθιέρωσης περαιτέρω έρευνας για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών φυσικών πόρων.

Ο κ. Κουσκούκης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και την δυναμική της Ελλάδος για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ειδικότερα του Θερμαλισμού και ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε και η οποία θα αντιπροσωπεύει την FEMTEC στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τις επιστημονικές διεργασίες του ειδικού γνωστικού αντικειμένου της Ιαματικής Ιατρικής.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα όχι μόνο σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Αχαία, που κάποτε ήταν πρώτη δύναμη, είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που εκτιμά πως ο στόχος αυτός μπορεί αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέληξε η 44χρονη γυναίκα η οποία το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης κατέρρευσε στην πλατεία Κορνάρου μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η είδηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας με «ντίλερς» ακόμα και ανήλικους μαθητές, παρενέβη η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή διατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους αποσπούν χρηματικά ποσά από πολίτες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Safety Project συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών –Μαιευτών Πάτρας, πραγματοποίησε την εκδήλωση “Family Day” όπου αφορά στα Δικ
Image
Image

Search