ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτήτρια κοιμόταν σε ντουλάπα εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

«Την προηγούμενη χρονιά βρήκαμε φοιτήτρια να κοιμάται μέσα σε ντουλάπα εργαστηρίου»! Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές φράσεις που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, το οποίο με αφορμή την παρουσία φοιτητών συζήτησε το οξύ πρόβλημα στέγασης που απειλεί 200 περίπου φοιτητές με διακοπή των σπουδών τους.

Και η μαρτυρία αυτή μεταφέρθηκε στο σώμα από τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος ως γνωστόν είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Μπαρτζώκας με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε το πρόβλημα το οποίο γίνεται όλο και πιο έντονο.

Οι φοιτητικές εστίες είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Δεκάδες φοιτητές, όπου οι οικογένειές τους έχουν μηδενικό ή ελάχιστο εισόδημα, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωμάτιο και αδυνατούν να μείνουν στην πόλη. Κινδυνεύουν λοιπόν να χάσουν τις σπουδές τους και μαζί να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους.

Η πρώτη προσπάθεια που έκανε το Πανεπιστήμιο προκειμένου να διασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης, δεν βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Στον αέρα είναι δεύτερη πρόσκληση, με την ελπίδα να διαθέσουν δωμάτια είτε ξενοδοχεία είτε συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος το οποίο νωρίτερα είχε μεταφέρει με σαφή τρόπο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Άμεσα διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη προκειμένου να εξεταστούν λύσεις ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και της οικονομικής συνδρομής του Δήμου.

Οι φοιτητές ανέδειξαν συνάμα και το πρόβλημα της μετακίνησης λόγω του ακριβού εισιτηρίου, το οποίο επίσης αναγνώρισε το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται και προς αυτή την κατεύθυνση να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση και φέτος θεωρείται πιο μεγάλο και πιο σοβαρό από κάθε άλλη χρονιά.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον Κοινωνικό Τουρισμό ο οποίος αποτελεί πρόγραμμα χρηματοδότησης διαμονής και ακτοπλοϊκής μετακίν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκίδα μετά τη δολοφονία 63χρονης μέσα στο σπίτι της.Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 63χρονης στη Χαλκίδα προσπαθεί ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024, μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 30 Μαΐου 2024. Σύμφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.24). Το σόου με εννέα αεροσκάφη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε υπαίθριο βιωματικό σχολείο για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους επιβιώσαντες από καρκίνο αλλά και για κάθε άνθρωπο, μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε γειτονιές της Πάτρας, μπροστά και στις ευρωεκλογές, με σκοπό να φτ
Image
Image

Search