ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίπτεται μια στις δύο αιτήσεις για το Κοινωνικό μέρισμα

Συγκεκριμένα 873.402 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 43,23%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (02/12/2017, 09:30 π.μ.) που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι του Σαββάτου η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα, ανέρχονται σε 2.020.337, οι ακυρωμένες αιτήσεις αριθμούν 189.659, ποσοστό 9,39%, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 419.998, ποσοστό 20,79% και οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 462.485, ποσοστό 22,89%.

Αλλαγές και... διορθώσεις για το κοινωνικό μέρισμα επεξεργάζεται ακόμη το υπουργείο Εργασίας. Κι αυτό ενώ έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 2.000.000 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν εγκριθεί λιγότερες από τις μισές.

Φωτίου: Δεν θα πάρουν μέρισμα όσοι φιλοξενούνται σε ιδρύματα

Μιλώντας στην τηλεόραση ΣΚΑΪ είπε ότι γίνονται συνεχείς διορθώσεις στα προβλήματα και στα στοιχεία των δικαιούχων ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι αδικίες και τα προβλήματα. Στο τέλος όμως, όλοι οι δικαιούχοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, είπε.

Η κα Φωτίου διευκρίνισε πως όσοι φιλοξενούνται σε ιδρύματα δεν θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα ενώ ενδέχεται να εξεταστούν ζητήματα που έχουν προκύψει με τους πολυτέκνους αλλά και κάποιες κατηγορείς αναπήρων.

Πότε θα πιστωθεί το μέρισμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

To μέρισμα θα πιστωθεί στις 15 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά πέντε νέες δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη 14 Μαϊου 2024 , ώρα 20:00, στο θεατράκι της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πατρών (Ρήγα Φεραίου 7), ο Βασίλης Λαδάς και η Φιλαρμονική Εταιρία Πατρών παρουσιάζουν το βιβλίο του ΒΑΣ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Μαλούχος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με μία ανάρτησή του στο Facebook, ενώ την επιβεβαίωσε και η κόρη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, σημειώθηκε το Σάββατο σε χωριό του Ερυμάνθου. Αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα τον οποίο κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά πέντε νέες δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω τεχνικών εργασιών που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής της Υποδομής (Ο.Σ.Ε.) στον Προαστιακό της Πάτρας, από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και μέχρι ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.406,25€, χθες, 10 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος είχε προβεί σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά π
Image
Image

Search