ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν οι πληρωμές των φόρων, για την διευκόλυνση των οφειλετών

Μέσα σε δευτερόλεπτα θα ενημερώνεται το taxisnet για τις πληρωμές φόρων που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής πληρωμών φόρων απευθείας στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η παροχή της σχετικής δυνατότητας στους φορολογούμενους υποστηρίζει το «capital.gr» έχει καθυστερήσει σημαντικά αλλά πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια που υπήρχαν και αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή της σχετικής υπηρεσίας το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται το ύψος των φορολογικών τους οφειλών, όπως κάνουν και σήμερα, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών αριθμών στο taxisnet και –όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας– θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα άμεσης πληρωμής με τη χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας.

Οι φορολογούμενοι θα εισαγάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους και η πληρωμή θα ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής θα ενημερώνεται το taxisnet και θα εμφανίζεται η σχετική εξόφληση της φορολογικής υποχρέωσης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιλέγουν να πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να περιμένουν έως και τρεις ημέρες προκειμένου να φανεί η πληρωμή τους στο taxisnet όταν πληρώνουν μέσω τραπέζης. Αυτή η καθυστέρηση έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί και η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Με την πληρωμή απευθείας στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα γλιτώνουν οι φορολογούμενοι και τις προμήθειες που συνεπάγεται η πληρωμή στα τραπεζικά γκισέ. Όσοι εξακολουθούν να πληρώνουν στο τραπεζικό γκισέ χρεώνονται, ανάλογα με την τράπεζα, ακόμη και 2 ευρώ ανά πληρωμή. Εξαιρούνται μόνο οι φορολογούμενοι ηλικίας άνω των 70 ετών οι οποίοι πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα που θα υιοθετηθεί για τις απευθείας πληρωμές φόρων στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα είναι το λεγόμενο τριμερές, δηλαδή δεν θα μπορούν να γίνουν πληρωμές με «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» και κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού, αλλά μόνο με κάρτες που έχουν εκδοθεί από τις μεγάλες ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search