ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

3 άτομα στην εντατική με ιλαρά

Η ιλαρά είναι ένα πολύ σοβαρό εξανθηματικό νόσημα. Οφείλεται στον ιό της ιλαράς. Εμφανίζεται με υψηλό πυρετό, επιπεφυκίτιδα, καταρροϊκά, διάρροιες, χαρακτηριστικό εξάνθημα, κακουχία κλπ. Είναι πολύ μεταδοτική και απαιτείται εμβολιασμός επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά δυστυχώς η εξάπλωση της νόσου, δείχνει το αντίθετο με τον πληθυσμό σε μεγάλο ποσοστό να μην αφουγκράζεται τον κίνδυνο και αυτή την στιγμή τρία άτομα να δίνουν μάχη για την ζωή τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, μόλις τρία είναι τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, εκ των οποίων το ένα δυστυχώς νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και αφορά έναν 17χρονο τσιγγάνο, ο οποίος παρουσίασε επιπλοκές.

Τα άλλα δύο κρούσματα αντιμετωπίζονται κανονικά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα ακόμη δύο υπόπτων περιστατικών.

Το πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της γρίπης καταγράφηκαν σε επίπεδο Κρήτης. Όσον αφορά στο πρώτο κρούσμα, πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος εδώ και 8 ημέρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο 50χρονος ο οποίος να σημειωθεί ότι αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας, εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη της προπερασμένης εβδομάδας και άρχισε να νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του αντί να παρουσιάζει βελτίωση έδειχνε να χειροτερεύει με αποτέλεσμα να κριθεί την περασμένη Τρίτη αναγκαία η εισαγωγή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο μεταξύ, υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις, τα αποτέλεσματα των οποίων κατέδειξαν ότι πρόκειται πράγματι για κρούσμα του ιού της γρίπης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο 50χρονος ασθενής τον κατατάσσει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εξάλλου κατά το "cretapost" πάντα, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται ένας 60χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου του χορηγήθηκαν αντιϊκά φάρμακα.  Ο ασθενής είχε μεταφερθεί με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από το νοσοκομείο Χανίων στο Ηράκλειο, με τους γιατρούς να υποπτεύονται ότι πρόκειται για κρούσμα του ιού της γρίπης.

Η κατάστασή του κρίνεται ως σοβαρή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Χρηματοδότηση έως και στο 65% των δαπανών τους ή έως και 500.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν επιχειρήσεις σε κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός, μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ουνάι Έμερι μίλησε για τη νέα ήττα της Άστον Βίλα, κόντρα στην Μπράιτον για την Premier League, λέγοντας πως υπάρχει κούραση στο ρόστερ, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. "Δεν είναι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θήβα, όπου ένα μωρό μόλις ενάμιση έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λεβερκούζεν όχι μόνο έσπασε την κατάρα της Φρανκφούρτης όπου έχει πέντε ήττες τις τελευταίες πέντε σεζόν, αλλά ξέσπασε με 5-1 στην Άιντραχτ για την 32η αγωνιστική της Bundesliga. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στο Άνω Καστρίτσι της Πάτρας, αναβιώνει το μοναδικό έθιμο της «Λέησης» Όπως αναφέρει: ο Κώστας Μπουρδούλης στην ομάδα του facebook Πάτρα η Πόλη της Καρδιάς μας: "Αν ανηφορήσετε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Απρίλιο του έτους 2024, όπως καταγράφηκαν στην Δυτ
Image
Image

Search