ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές είναι οι 10 πόλεις του κόσμου που μπορείς να περπατήσεις εύκολα - Ο ρόλος της Πάτρας

Πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο διαθέτουν εκπληκτικά δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε την πραγματική αίσθηση μιας περιοχής είναι να την περπατήσετε.

Μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα, να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική και ίσως να ανακαλύψετε μερικά λιγότερο γνωστά μικρά σημεία στη διαδρομή.

Ωστόσο, ορισμένες πόλεις είναι πολύ καλύτερες για βόλτα από άλλες. Για να μας καθοδηγήσει, το Compare the Market AU αξιολόγησε τη μέση βροχόπτωση, τον αριθμό των μονοπατιών πεζοπορίας, τη βαθμολογία ασφάλειας, το κόστος των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα μέρη χωρίς αυτοκίνητα, μεταξύ άλλων παραγόντων, για να δει ποιες πόλεις είναι οι πιο βατές για περπάτημα.

Και χάρη στο φιλικό προς τους πεζούς κέντρο της πόλης του, τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και τα εκπληκτικά ποδηλατικά μονοπάτια μήκους 1,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, το Μόναχο στέφθηκε νικητής.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μιλάνο, το οποίο έχει ακόμη πιο εντυπωσιακά ποδηλατικά μονοπάτια 1,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και στην τρίτη η Βαρσοβία, όπου το 74% του πληθυσμού ζει σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από έναν χώρο χωρίς αυτοκίνητα.

Η Ευρώπη κυριαρχεί σε όλες τις άλλες ηπείρους σε αυτή τη λίστα, με το Τόκιο να είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται στην 6η θέση. Όμως, δεδομένου ότι η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει 264 μονοπάτια για περπάτημα (το επόμενο υψηλότερο ήταν το Ελσίνκι με 116), σίγουρα έχει κερδίσει τη θέση της.

Αυτές είναι οι 10 πόλεις στον κόσμο που περπατιούνται εύκολα:
Μόναχο
Μιλάνο
Βαρσοβία
Ελσίνκι
Παρίσι
Τόκιο
Μαδρίτη
Όσλο
Κοπεγχάγη
Άμστερνταμ
Μια ελληνική σε αυτές που περπατιούνται πιο... δύσκολα
Στο άλλο άκρο του φάσματος, βρίσκονται είναι οι πόλεις που είναι λιγότερο εύκολες στο να τις περπατήσεις.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια ελληνική. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πάτρα.

«Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, η Πάτρα είναι η δεύτερη λιγότερο εύκολο πόλη να την περπατήσεις – κυρίως λόγω του γεγονότος ότι, όπως το Κάιρο, δεν έχουν καθόλου μονοπάτια για περπάτημα.

Εκτός από αυτό, η πόλη βαθμολογείται κατά μέσο όρο με τους περισσότερους άλλους παράγοντες που εξετάσαμε –ή δεν μπορέσαμε να λάβουμε καθόλου δεδομένα– που συνέβαλαν στη χαμηλή βαθμολογία της. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιμένετε να δείτε κατά μέσο όρο 76,5 χιλιοστά βροχόπτωσης κάθε μήνα», αναφέρει η έρευνα.

Γιοχάνεσμπουργκ
Πάτρα
Ντάλας, Τέξας
Χιούστον, Τέξας
Μανίλα

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την είσοδο αγνώστων στην Ακρόπολη και την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανάρτηση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έληξε η προθεσμία, κατά την οποία οι πολίτες είχαν δικαίωμα να υποβάλουν το αίτημά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που ήθελαν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και ν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ελέγξει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του, για να εντοπίσει τα φθηνότερα προϊόντα. Η αναβα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search