ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση της Περιφερειακής παράταξης Αντίσταση Πολιτών για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Εκτός ημερησίας διάταξης, μας παρουσιάστηκε ένα πόνημα 16 σελίδων χωρίς καμία τεκμηρίωση και στοιχεία, το οποίο απηχούσε τις προσωπικές απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας. Η παράταξή μας, τοποθετήθηκε στο ζήτημα διατυπώνοντας τις τεράστιες αντιρρήσεις της για την Εισήγηση επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, λίγες ημέρες αφού έληξε η δημόσια διαβούλευση κι έχοντας λιγότερο από 24 ώρες, στη διάθεσή της, πριν τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Συγκεκριμένα ο περιφερειακός Σύμβουλος της «Αντίστασης Πολιτών» Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ανέδειξε την σημαντική σημασία των Εθνικών Πάρκων και τις επιπτώσεις που έχουν στις τοπικές οικονομίες αφού σύμφωνα με όλες τις ευρωπαϊκές εκθέσεις οι περιοχές αυτές έχουν 7 φορές μεγαλύτερη αναλογία οφέλους ως προς το κόστος από άλλες τουριστικές περιοχές.

Η ανάπτυξη δεν είναι συνυφασμένη απαραίτητα με την δόμηση και το τουριστικό προϊόν της Ηλείας έχει από μόνο του υψηλή αξία, αν προσθέσεις τις υπόλοιπες παραλίες και την Αρχαία Ολυμπία, για να έχει την ανάγκη επενδύσεων τύπου γκολφ, μηχανοκίνητου ναυταθλητισμού, κλπ. που αναπτύσσονται σε περιοχές που δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο να δείξουν. Οι αναφορές περί λαθών και παραλείψεων σε παλαιότερες μελέτες (ΕΠΜ για την Ηλεία 2011) δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, δεν είναι αποτέλεσμα διαλόγου με φορείς διαχείρισης και δεν βασίζονται καν σε εισηγήσεις των ίδιων των αρμόδιων υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας. Και βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται σίγουρα σε ένα σχέδιο με αειφόρο ανάπτυξη και υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν.
Παράδειγμα των στόχων του είδους της «προστασίας» που θέλουν για την περιοχή και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα, είναι τα σχέδια της ΕΤΑΔ για τη Λίμνη Καϊάφα που περιελάμβανε 3 αναψυκτήρια και 2 προβλήτες μηχανοκίνητου ναυταθλητισμού.

Η λογική της ανάπτυξης που ξεκίνησε με την στρατηγική μελέτη για τους υδρογονάνθρακές και συνεχίζεται με προτάσεις για δόμηση τεράστιων εγκαταστάσεων (ενώ επιτρέπονται για παράδειγμα έως 120 κλίνες) είναι η λογική των επιχειρηματικών συμφερόντων και αυτών που κρύβονται πίσω από αυτά τα συμφέροντα και όχι η λογική των συμφερόντων της τοπικής οικονομίας και των πολιτών. Η οικοπεδοποίηση που ουσιαστικά προτείνεται και η άνευ όρων ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο ευαίσθητο περιβαλλοντικά οικοσύστημα του Κυπαρισσιακού, μας βρίσκει αντίθετους γιατί θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο βωμό της υψηλής κερδοφορίας λίγων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τέλος στο ανοιξιάτικο διάλειμμα! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το σκηνικό αλλάζει από τα μέσα της εβδομάδας, με εμφάνιση τοπικών βροχών - και καταιγίδων σε αρκετές περιοχές - κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέκοψε πρόσφατα την λειτουργία του το κατάστημα ειδών αρτοποιίας στην οδό Κορίνθου 253 της Πάτρας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου) που ανήκε στην αλυσίδα «Παραδοσιακό». Ο χώρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι γνωστό πως είναι αφιερωμένη στους νεκρούς, με τους συγγενείς των κεκοιμημένων να επισκέπτονται τα κοιμητήρια προκειμένου να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη τω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε το έλεγχο του οχήματο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέκοψε πρόσφατα την λειτουργία του το κατάστημα ειδών αρτοποιίας στην οδό Κορίνθου 253 της Πάτρας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου) που ανήκε στην αλυσίδα «Παραδοσιακό». Ο χώρος προς το παρόν παρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι γνωστό πως είναι αφιερωμένη στους νεκρούς, με τους συγγενείς των κεκοιμημένων να επισκέπτονται τα κοιμητήρια προκειμένου να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη των αγαπημένων τους πρ
Image
Image

Search