ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άθλιες συνθήκες, ανεμβολίαστα παιδιά και γονείς στον καταυλισμό Ρομά στο Ρηγανοκάμπο

Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση προσέφεραν μέλη του επιστημονικού κλιμακίου του προγράμματος «Υγεία για Όλους» και σε μικρά παιδιά οικογενειών ΡΟΜΑ και όχι μόνο.Οι γιατροί και η συντονίστρια του προγράμματος διαπίστωσαν τραγικές συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο στους Ρομά, κάτι που επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων του καταυλισμού γενικότερα. Μέλη του επιστημονικού κλιμακίου του προγράμματος «Υγεία για Όλους», εξέτασαν κλινικά, παιδιά οικογενειών ΡΟΜΑ που διαμένουν στον καταυλισμό του Ρηγανοκάμπου ενώ προχώρησαν σε εμβολιασμούς κατά περίπτωση. Σύμφωνα με την πρόεδρο του προγράμματος, Ελένη Σωτηροπούλου, οι εθελοντές «συνάντησαν παιδιά ανεμβολίαστα, παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο, μητέρες που έχουν γεννήσει και δεν έχουν εξεταστεί ποτέ από γυναικολόγο, Ρομά που δεν έχουν υποβληθεί ποτέ στη ζωή τους σε καρδιολογικό ή ενδοκρινολογικό έλεγχο, Ρομά που δεν δίνουν σημασία σε διάφορα "ύποπτα" συμπτώματα που εμφανίζουν και τα οποία μπορεί να κρύβουν σοβαρά, χρόνια νοσήματα».

Κατά την επίσκεψη των γιατρών πραγματοποιήθηκαν γυναικολογικές εξετάσεις, τεστ Παπ και διακολπικός υπέρηχος ενώ όσοι Ρομά το επιθυμούσαν, υποβλήθηακν σε ενδοκρινολογικό και καρδιολογικό έλεγχο με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου-καρδιογράφου.Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η ΥΠΕ, τον δήμο της Πάτρας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζεται από κινητή γυναικολογική μονάδα και κινητή μονάδα για τον καρδιολογικό έλεγχο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυξημένη είναι η κίνηση στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου σε σχέση με την περσινή Μ. Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα από τις 24:00 μέχρι τις 14:00 πέρασαν συνολικά 14.200 ενώ η αύξηση που ση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έως και κατά 19,3% ακριβότερο θα είναι φέτος, σε σχέση με το 2023, το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές στα περισσότερα βασικά προϊόντα που το «γεμίζουν», είνα . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Διονύση Τεμπονέρα, Δικηγόρου - Εργατολόγου, Μέλοςυ της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   Τα στοιχεία δείχνουν ότι επανέρχονται όλες οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που μας οδήγησαν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
Image
Image

Search