ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα δοθεί το νέο επίδομα παιδιού

Πριν από το Πάσχα, μέσα στις τελευταίες μέρες του Μαρτίου, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του νέου ενιαίου «επιδόματος παιδιού» για το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 καταβάλλεται πλέον το νέο ενιαίο «επίδομα παιδιού».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 15 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2017.

Ειδικά, για την α΄ δόση, δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21. Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά δίμηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε έξι δόσεις εντός του έτους.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών θα εξετάζονται με το ισχύον, κατά την υποβολή τους, θεσμικό πλαίσιο.

Η διαδικασία υποβολής Α21 για το έτος 2018 θα ξεκινήσει σύντομα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος 2017.

Ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι θα ενημερώσει εγκαίρως, με ανακοίνωσή του, τους υποψήφιους δικαιούχους για τον τρόπο και το χρόνο κατά τον οποίο θα υποβληθούν οι νέες αιτήσεις Α21.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να καταβληθεί το νέο επίδομα παιδιού, είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Τι απαιτείται για το επίδομα παιδιού

(α) Ηλεκτρονική υποβολή Ε1 για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

(β) Συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή Α21.

(γ) Οι αιτούντες/υπόχρεοι πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα. Ο έλεγχος διαμονής του δικαιούχου και των εξαρτώμενων τέκνων του γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας πενταετίας των ιδίων ή των συζύγων ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με ενισχυμένους βοριάδες θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να εξασθενήσουν.Γενικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος με ανατροπή στην ανατροπή επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έβαλε "φ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδανικός αυτόχειρας στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τους Θεσσαλονικείς και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα playoffs, τρεις μέρες μετά την . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search