ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο Πατρινός μεταφραστής-δοκιμιογράφος Άρης Μπερλής

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών από καρκίνο ο σπουδαίος μεταφραστής και δοκιμιογράφος, Άρης Μπερλής. Ο Άρης Μπερλής είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1944. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ιατρική, χωρίς να τελειώσει τις σπουδές του. Είχε μεταφράσει, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά έργα των Άλεν Γκίνσμπεργκ, Βιρτζίνια Γουλφ, Τζαίημς Τζόυς, Έμιλυ Μπροντέ, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Τζόζεφ Κόνραντ, Κιάραν Κάρσον, Φλαν Ο’ Μπράιαν, κ.ά.

Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά σε θέματα κριτικής της λογοτεχνίας. Διετέλεσε εκδότης του περιοδικού «Σπείρα» (1974-1980) και εκδότης (εκδ. οίκος «Κρύσταλλο», 1980-1993). Επίσης, δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση στο ΕΚΕΜΕΛ, όπου διετέλεσε διευθυντής σπουδών του αγγλόφωνου τμήματος. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Το 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Υψιλον ο τόμος «Κριτικά δοκίμια». Είχε μεταφράσει: Αλεν Γκίνσμπεργκ, Βιρτζίνια Γουλφ, Τζέιμς Τζόις, Εμιλι Μπροντέ, Τζόζεφ Κόνραντ, Σάμιουελ Μπέκετ, Μπέρτραντ Ράσελ, Ουόλτερ Πέιτερ κ.ά. ενώ οι τελευταίες του μεταφραστικές εργασίες ήταν «Ο μεγάλος Γκάτσμπι» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ (Αγρα), «Η τέχνη της μνήμης» της Φράνσες Γέιτς (ΜΙΕΤ) και «Η Βίβλος του άθεου», συλλογικό έργο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την φρικτή υπόθεση με το νεκρό βρέφος που πέταξε ο πατέρας του στα σκουπίδια στην Βραυρώνα. Τις τελικές απαντήσεις γι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από νωρίς έξω από τη Σχολή που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και, παρουσία Εισαγγελέα, μπήκαν στο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από χθες τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κομοτηνή περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απ' όπου έκανε ανάρτηση με φωτογραφίες από την παρακολούθηση της παρέλασης για τα 104 χρόνια από τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ σπουδαστών/αποφοίτων Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών στην Πάτρα, στο Κέντρο Χορού και Τεχνών «DANSARTE», στις 1 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ σπουδαστών/αποφοίτων Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών στην Πάτρα, στο Κέντρο Χορού και Τεχνών «DANSARTE», στις 18 και 19 Μαΐου και ώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντός του 2024 ξεκινά η σύνδεση 7.000 κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης της Πάτρας, στη βόρεια και στη νότια πλευρά του Δήμου, εξυπηρετώντας τις ανάγκες 30.000 και πλέον κατοίκων. Έτσι, θα αναβαθμιστεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Arif Mammadov, υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, παρουσία και του αναπληρω
Image
Image

Search