ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Συγκέντρωση αναρχικών για το Μακεδονικό

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου έχουν προγραμματίσει για σήμερα στην Πάτρα ομάδες αντιεξουσιαστών. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Με αφορμή το λεγόμενο ‘’Μακεδονικό ζήτημα’’, σύσσωμος ο πατριωτικός, εθνικιστικός, φασιστικός χώρος, με την αρωγή του κράτους και τη σύμπραξη μπάτσων, ΜΜΕ και εκκλησίας, διεκδικεί θέση στο δρόμο και την καθημερινότητα, επιχειρώντας να επιβάλλει τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, τη μισαλλοδοξία, ως κυρίαρχα περιεχόμενα των κοινωνικών σχέσεων και του δημόσιου λόγου, προς όφελος πάντα των αφεντικών. Το συνονθύλευμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ναζί, φασίστες αλλά και όλο το παπαδαριό, τις παρακρατικές εφεδρείες κάθε είδους (όπως σύλλογοι απόστρατων αξιωματικών, κλπ), είναι κομμάτι του καπιταλιστικού, ιεραρχικού, εξουσιαστικού κόσμου που ως στόχο δεν έχει τίποτε άλλο παρά τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της λεηλασίας των ζωών μας και του φυσικού κόσμου, την υποταγή σε κράτος και κεφάλαιο. Και σε αυτές τις κατευθύνσεις εχθρεύεται ό, τι δε χωρά στις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Το διαφορετικό που προσωποποιείται στον/ην ξένο/-η, σε όποιον έχει διαφορετική σεξουαλικότητα, σε όποιον/α περισσεύει στο εξουσιαστικό πλαίσιο. Εχθρεύεται τέλος, όσους και όσες πολεμούν καθημερινά ενάντια σε όλα τα παραπάνω, ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και κάθε εξουσία, με προοπτική την οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ-ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
 
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΞΟΥΣΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2, 12:00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια αρνητική «πρωτιά» έχει η Ελλάδα και μάλιστα αφορά την εργασία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, που είναι «πρωταθλήτρια» σε πολύωρη εργασία αλλά και στις μικρές αμοιβές. Σύμφωνα με . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι 13χρονη που οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον περιοχή του πάρκου Αγρινίου,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.Στο σημεί . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. O Ηλίας Κασιδιάρης, πρωτόδικα καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έρχεται κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αφρικανική σκόνη. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία η θερμοκρασία δεν θα ξεπερά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search