ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα γιορτάζουν για την Ελληνική εκκλησία οι ερωτευμένοι!

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου εορτάζουν οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα Απόστολοι και μάρτυρες. Το 2000 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ως απάντηση στην εμπορευματοποίηση της αγάπης με την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, κάλεσε τους νέους να τιμούν τον έρωτα και την πίστη στην συντροφικότητα στα πρόσωπα δύο αγίων που πορεύτηκαν με αγάπη και αλληλοσεβασμό.

Οι άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ένα ζευγάρι Ιουδαίων που κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς. Όταν ο απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, οι άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα του προσέφεραν θερμή φιλοξενία καθώς είχαν εντυπωσιαστεί πάρα πολύ με το κήρυγμά του.

Σύμφωνα με το "dogma" τόσο πολύ τους άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του. O απόστολος εντυπωσιάσθηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση ώστε τούς μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών. Αργότερα οι άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα συνελήφθησαν από τους διώκτες του χριστιανισμού, οι οποίοι αποκεφάλισαν τους αγίους χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva ξεκίνησε από την Ιταλία και έφερε στην Κεφαλονιά εκατοντάδες τουρίστες, που ξεχύθηκαν στην τοπική αγορά στο Αργοστόλι… Ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ακαρνανίας και Ηλείας συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάεπτά δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογεν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο συνθέτης Σπύρος Βλασσόπουλος. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, το απόγευματης Παρασκευής 10 Μαΐου, σε ημερίδα με θέμα τη διασύνδεση τηςΤοπικής Αυτοδιοίκησης με την Υγεία, που διοργανώθηκε στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva ξεκίνησε από την Ιταλία και έφερε στην Κεφαλονιά εκατοντάδες τουρίστες, που ξεχύθηκαν στην τοπική αγορά στο Αργοστόλι… Ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιο έδε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ακαρνανίας και Ηλείας συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάεπτά δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, το απόγευματης Παρασκευής 10 Μαΐου, σε ημερίδα με θέμα τη διασύνδεση τηςΤοπικής Αυτοδιοίκησης με την Υγεία, που διοργανώθηκε στο πλαίσιοτου 12ου Foru
Image
Image

Search