ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι απόφοιτοι πανεπιστημιακών ξενόγλωσσων τμημάτων

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης το Υπουργείο Παιδείας στερεί το δικαίωμα στους πανεπιστημιακούς απόφοιτους ξενόγλωσσων φιλολογικών τμημάτων να προσπαθήσουν να βρουν εργασία επισημαίνει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Σύμφωνα με καταγγελίες, αρκετοί απόφοιτοι παρόλο που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έγκαιρα, και έχουν αποστείλει τα σχετικά δικαιολογητικά προκειμένου να τους χορηγηθεί η επάρκεια διδασκαλίας ξένης γλώσσας, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου καθυστερεί να διεκπεραιώσει τις αιτήσεις συχνά για διάστημα άνω των 18 (!) μηνών (ενάμιση χρόνο).

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η αργοπορία και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν σε φροντιστήρια ιδιωτικής εκπαίδευσης και να αποκτήσουν την αντίστοιχη προϋπηρεσία που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
"Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  
Θέμα: Σε απόγνωση λόγω αδυναμίας απόκτησης επάρκειας διδασκαλίας οι πανεπιστημιακοί απόφοιτοι ξενόγλωσσων φιλολογικών τμημάτων

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες πανεπιστημιακοί απόφοιτοι ξενόγλωσσων φιλολογικών τμημάτων. Και αυτό γιατί, παρόλο που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έγκαιρα, και έχουν αποστείλει τα σχετικά δικαιολογητικά προκειμένου να τους χορηγηθεί η επάρκεια διδασκαλίας ξένης γλώσσας, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου καθυστερεί να διεκπεραιώσει τις αιτήσεις συχνά για διάστημα άνω των 18 (!) μηνών (ενάμιση χρόνο).
Αποτέλεσμα αυτής της πολύμηνης καθυστέρησης είναι οι απόφοιτοι των ξενόγλωσσων φιλολογικών τμημάτων να μην μπορούν να εργαστούν σε φροντιστήρια ιδιωτικής εκπαίδευσης και επιπλέον να μην δύνανται να αποκτήσουν την αντίστοιχη προϋπηρεσία που τους είναι απαραίτητη για την επαγγελματική εξέλιξή τους.
Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Είναι σε γνώση του το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους απόφοιτους των πανεπιστημιακών ξενόγλωσσων φιλολογικών τμημάτων; Για ποιους λόγους αργοπορεί στην χορήγηση της επάρκειας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου;
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ώστε να μην χρειαστεί να ταλαιπωρούνται περαιτέρω οι απόφοιτοι;"

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δηλώσεις στο «achaianews.gr», προχώρησε η βουλευτής της «Νέας Αριστεράς» και πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, κατά την χθεσινή της επίσκεψη στην Αχαική πρωτεύουσα, όπου μ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβαλε σε δύο πλαστικές σακούλες είκοσι χιλιάδες ευρώ για να σώσει τη ζωή της κόρης του. Τόσο κόστισε η απάτη σε έναν ηλικιωμένο στην Τήνο καθώς «αετονύχηδες» κατάφεραν να τον εξαπα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:12 τα ξημερώματα της Τετάρτης  (15/5) στην Λακωνία.   Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης ενός 42χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η σύζυγος δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή του. Οπως είπε η γυναίκα, ο σύζυγός της πήγε χθες τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τετάρτη το πρωΐ πρόκειται να συναντηθούν Κώστας Πελετίδης και Χριστίνα Αλεξοπούλου.   Ο Δήμαρχος Πατρέων είχε ζητήσει από καιρό συνάντηση με την υφυπουργό Μεταφορών και τελικά το ραντεβού κλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ένα μαχητικό, μαζικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, έστειλε η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας, που διοργάνωσαν οι Οργαν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτι
Image
Image

Search