ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προτάσεις Κ.Σπαρτινού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας-Τεχνολογίας(VIDEO)

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, όπου συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εργασιών της για το επόμενο χρονικό διάστημα, συμφώνησε με τους βασικούς στόχους που προτάθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και επισήμανε την αναγκαιότητα της πρόσκλησης στην Επιτροπή περιφερειακών ερευνητικών κέντρων.

Εστίασε στον καθοριστικό ρόλο των ερευνητικών κέντρων της περιφέρειας για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής πρότεινε να προσκληθούν εκπρόσωποι από το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, το Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων και το «Πάτρας IQ».

Επίσης τόνισε ότι η ανάδειξη μέσα από την επιτροπή των τομέων έρευνας που άπτονται των θεμάτων του φαρμάκου, της ιχθυοκαλλιέργειας και της τεχνολογικής εξέλιξης σε τομείς όπως ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία είναι θέματα αιχμής αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να αναδειχθεί και το σημαντικό έργο των ανθρωπιστικών, κλασικών και κοινωνικών επιστημών, έργο στο οποίο η χώρα μας έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα, που δυστυχώς δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά.

Τέλος, ο Κώστας Σπαρτινός επισήμανε την αναγκαιότητα να προωθούνται τα πορίσματα της Επιτροπής αρμοδίως για ανάληψη νομοθετικών ή διοικητικών πρωτοβουλιών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το... αριστερό μπήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο διπλό του τουρνουά της κατηγορίας Masters 1000 που διεξάγεται στη Ρώμη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και ο Ολλανδός παρτενέρ του, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση: 1) Τεχνικών Προδιαγραφών της αριθ. 2/2024 μελέτης, 2) Πρ . . .
LIFE STYLE

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί από την συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι κατά την συνέντευξη Τύπου που έγινε μετά τον Β ημιτελικό της Eurovision όπου είτε χασμουριόταν, είτε έκανε ότι κο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με το προφίλ του 32χρονου Αλβανού που εκτελέστηκε μαφιόζικα το βράδυ της Πέμπτης (9/5) στην περιοχή του Βύρωνα τη στιγμή που βρισκόταν μέσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση: 1) Τεχνικών Προδιαγραφών της αριθ. 2/2024 μελέτης, 2) Προσφυγή στην διαδικασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα για την αποτίμηση του 1ου κύκλου Επιχειρηματικών Ανακαλύψεων, αλλά και την Προδημοσίευση Πρόσκλησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) της Δυτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα στις 15.56 ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρ
Image
Image

Search