ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεκόρ αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Το 91,25% από τις 5.270 αιτήσεις υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος που υποβλήθηκαν χθες Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων έχει ήδη εγκριθεί. Αυτό αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που επικαλείται το υπουργείο, σε διάστημα λίγων ωρών εκδήλωσαν ενδιαφέρον σχεδόν 9.000 πολίτες (οι αιτήσεις υποβάλλονται στη διεύθυνση www.idika.gr/kot).

Το ΥΠΕΝ παραθέτει επίσης τον πίνακα με τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με ΚΟΤ, που κυμαίνονται από 1400 έως 2000 κιλοβατώρες ανάλογα με το πλήθος των μελών του νοικοκυριού επισημαίνοντας ότι «κάποια ΜΜΕ μεταδίδουν τη λανθασμένη είδηση ότι απορρίπτονται αιτήσεις επειδή η κατανάλωση τετραμήνου έχει υπερβεί τις 800 και 1.000 κιλοβατώρες».

Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο με αναπηρία 67% και άνω τα όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh, ενώ αν υπάρχει άτομο που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι όσοι υπάγονται στο παλαιό ΚΟΤ έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν τη νέα αίτηση και ότι το νέο ΚΟΤ προσφέρεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο τη ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ο 14χρονος που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από κροτίδα που έσκασε πάνω του, σε περιοχής της  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα γιατί απείλησε την οικογένειά του με μαχαίρι, στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι άρχισε να διαπλη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 25χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εξαφανίστηκαν» στην κυριολεξία οι Πατρινοί από το κέντρο της Αχαικής πρωτεύουσας τόσο την Κυριακή, όσο και την Δευτέρα του Πάσχα, με την πόλη να θυμίζει ερημιά καλοκαιριού. Οι κά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα γιατί απείλησε την οικογένειά του με μαχαίρι, στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 25χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και σήμερα στην Πάτρα.   Σήμερα Τρίτη δεν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.
Image
Image

Search