ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις αντιπλημμυρικών έργων-αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Π.Ε Ηλείας

Στην υπογραφή συμβάσεων δύο σημαντικών έργων που αφορούν την Π.Ε Ηλείας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, έπειτα από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών.
Ειδικότερα, υπογράφηκαν:

  • -Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός – Συντήρηση και Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων σε Ποταμούς και Χειμάρρους Νομού Ηλείας», προϋπολογισμού 1.000.000,00€ που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε».
  • -Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  «Αποκατάσταση Κατολίσθησης στη Χ.Θ 17+150-17+300 της Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Μπαρακίτικα» προϋπολογισμού 1.330.000,00 € που ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΔΟΞΑ ΑΒ.Ε.Τ.Ε», η οποία  ήταν ο επόμενος κατά σειρά μειοδότης του διαγωνισμού που είχε διενεργηθεί το 2015, καθώς η εργολαβία με τον αρχικό μειοδότη διαλύθηκε, λόγω υπαιτιότητας του φορέα κατασκευής.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τις συμβάσεις στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, προκειμένου, έπειτα από τις αναθέσεις, να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να εκτελεί σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, οι αποκαταστάσεις των επαρχιακών οδών, είναι έργα προτεραιότητας. Δουλεύουμε με γρήγορους ρυθμούς για την αποκατάσταση προβλημάτων με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε τις περιοχές μας έναντι των καιρικών φαινομένων. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατες οι ζημιές στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως που εκδηλώθηκαν προ ημερών, έπειτα από ακραία καιρικά φαινόμενα»  δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβαλε σε δύο πλαστικές σακούλες είκοσι χιλιάδες ευρώ για να σώσει τη ζωή της κόρης του. Τόσο κόστισε η απάτη σε έναν ηλικιωμένο στην Τήνο καθώς «αετονύχηδες» κατάφεραν να τον εξαπα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:12 τα ξημερώματα της Τετάρτης  (15/5) στην Λακωνία.   Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης ενός 42χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η σύζυγος δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή του. Οπως είπε η γυναίκα, ο σύζυγός της πήγε χθες τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στην Κηφισιά καθώς ένα 5χρονο αγοράκι έμεινε ξεχασμένο μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο για πάνω από 6 ώρες! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τετάρτη το πρωΐ πρόκειται να συναντηθούν Κώστας Πελετίδης και Χριστίνα Αλεξοπούλου.   Ο Δήμαρχος Πατρέων είχε ζητήσει από καιρό συνάντηση με την υφυπουργό Μεταφορών και τελικά το ραντεβού κλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ένα μαχητικό, μαζικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, έστειλε η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας, που διοργάνωσαν οι Οργαν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτι
Image
Image

Search