ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαία: 200.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες σε Δήμο

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, 2.259.460 ευρώ, σε εννέα δήμους για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από θεομηνίες, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ύστερα από σχετικό αίτημά τους.

Ειδικότερα, για την αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα οι εν λόγω επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.290.000 ευρώ, αποδίδονται στους δήμους: Αλμυρού (250.000 ευρώ), Ζαγορίου (140.000 ευρώ), Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης (170.000 ευρώ), Ερυμάνθου Αχαΐας (200.000 ευρώ), Λίμνης Πλαστήρα (250.000 ευρώ) και Δωδώνης (280.000 ευρώ).

Ο υπουργός ενέκρινε, επίσης, την επιχορήγηση των δήμων Ζωγράφου (227.826 ευρώ) και Ναυπακτίας (441.634 ευρώ), για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, καθώς και του δήμου Ρεθύμνης (300.000 ευρώ) για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες εκδρομείς να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και το λεκανοπέδιο προκειμένου να περάσ . . .
LIFE STYLE

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν ολοκληρωθεί κι όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στους ημιτελικούς που θα πραγματοποιηθο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα διαρρήξεις σπιτιών, που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως τον Νοέμβριο του . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ψωνίσουν μπήκαν τρεις γυναίκες Ρομά σε ένα κατάστημα παιδικών ρούχων στην Άρτα, το βράδυ της Μ. Τετάρτης, αλλά όταν έφυγαν χωρίς να αγοράσουν κάτι, η ι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 62 ετών καιπατέρας δύο παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός το Μ.Σάββατο σε στάβλο από γείτονά του, στη θέση Αγριλιά Βασιλικού. Δίπλα του βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, ενώ ο ίδιος έφερε τραύματα
Image
Image

Search