ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα 2018: Ποιοι δικαιούχοι - Πότε θα πιστωθεί

Δώρο Πάσχα δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα που αναφέραμε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του, δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Πότε καταβάλλεται

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, ωστόσο ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για το δώρο παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πότε καταβάλλεται στους επιδοτούμενους άνεργους

Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Παράλληλα, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 29.03.2018 μέχρι και 15.04.2018. Η προπληρωμή των παραπάνω επιδομάτων στους δικαιούχους που, στο διάστημα από 29.3.2018 έως 15.4.2018, υποχρεούνται σε αυτοπρόσωπη παρουσία, γίνεται, εφόσον παρουσιαστούν στα ΚΠΑ, ως οφείλουν. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κι ας αρχίσουν οι χοροί! Η αποστολή του Παναθηναϊκού καταφτάνει στην Αθήνα μετά τον θρίαμβο στο Βερολίνο, όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έραψε το 7ο ευρωπαϊκό αστέρι στο έμβλημά τη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα «Σοβαρές επιπτώσεις στην διαβίωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών η καθυστέρηση χρηματοδότησης του νέου εστιατορίου της φοιτητικής ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Της κακομοίρας στις 7.30 το πρωί χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιάς Τριταίας, όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε λίμπα! Εκείνη την στι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγική κατάληξη είχε η επίσκεψη 57χρονου σε φιλικό σπίτι στο Αίγιο για την παρακολούθηση του αγώνα μπάσκετ και αισθάνθηκε δυσφορία. Ο φίλος του έσπευσε να τον βάλει στο αμάξι, ει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Της κακομοίρας στις 7.30 το πρωί χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιάς Τριταίας, όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε λίμπα! Εκείνη την στιγμή είχαν ενεργοποιη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φίδι σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μπήκε σύμφωνα με μαρτυρίες, το οποίο είναι παρκαρισμένο στη Μαιζώνος στο ύψος του Ναού της Ευαγγελίστριας. Το φίδι σύμφωνα με τη μαρτυρία ήταν γύρω στο ένα μέτρο και εθε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη φιλανθρωπική συναυλία «Μένουμε πάντα παιδιά», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, ανταποκρίθηκε ο Κώστας Σβόλης και η παράταξη του "Πάτρα Ενωμ
Image
Image

Search