ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών

Δύο και πλέον χρόνια από την επανάφορά τους στην εξουσία και αφού περιόρισαν δραματικά τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν επανέφεραν την θανατική ποινή του δημόσιου λιθοβολισμού για τις γυναίκες.

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο Χιμπατουλάχ Ακχουντζάντα, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα αρχίσουν να επιβάλουν ξανά την ερμηνεία της σαρία στο Αφγανιστάν. Αυτό περιλαμβάνει την επαναφορά του δημόσιου μαστιγώματος και του λιθοβολισμού των γυναικών για μοιχεία.

«Μπορεί να το πείτε παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών όταν τις λιθοβολούμε ή τις μαστιγώνουμε δημόσια για τη διάπραξη μοιχείας, επειδή [οι ποινές] έρχονται σε σύγκρουση με τις δημοκρατικές σας αρχές», είπε και πρόσθεσε ότι «εγώ εκπροσωπώ τον Αλλάχ και εσείς εκπροσωπείτε τον Σατανά».

Αιτιολόγησε, όπως σημειώνει ο Guardian, την κίνηση ως συνέχεια του αγώνα των Ταλιμπάν κατά των δυτικών επιρροών. «Το έργο των Ταλιμπάν δεν τελείωσε με την κατάληψη της Καμπούλ, μόλις άρχισε», είπε.

Από τότε που ανέλαβαν την εξουσία, τον Αύγουστο του 2021, οι Ταλιμπάν κατήργησαν το υποστηριζόμενο από τη Δύση σύνταγμα του Αφγανιστάν και ανέστειλαν τους υφιστάμενους ποινικούς και σωφρονιστικούς κώδικες. Τους αντικατέστησαν με την άκαμπτη και φονταμενταλιστική ερμηνεία τους του νόμου της σαρία. Απαγόρευσαν επίσης τις γυναίκες δικηγόρους και δικαστές, στοχοποιώντας πολλές από αυτές για το έργο τους υπό την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μόνο πέρυσι, δικαστές διορισμένοι από τους Ταλιμπάν διέταξαν 417 δημόσιες εκτελέσεις και μαστιγώσεις, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα που παρακολουθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Αφγανιστάν. Από αυτές, οι 57 αφορούσαν γυναίκες.

protothema.gr
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ποινές που φτάνουν τις πρόσκαιρες καθείρξεις έως 15,5 χρόνια και χρηματικές ποινές μέχρι 100.000 ευρώ, καταδικάστηκαν 50 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στο κ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό περιστατικό στη διάρκεια του οποίου μία γυναίκα μαχαίρωσε δύο άτομα εκτυλίχθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Πληροφορίες της ιστοσελίδας, cr . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό , οδηγό υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου, που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτης στάβλου στην περιοχή της Ημαθίας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο μαθητριών, οι οποίες κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής έκαναν ιππασία. Τα κορίτσια η . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών. Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Μα
Image
Image

Search