ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Παραδομένες στο χιονιά οι ΗΠΑ-Νεκροί και ζημιές

Χάος έχει δημιουργήσει στις ΗΠΑ η μετεωρολογική βόμβα που χτυπά τις βορειοανατολικές πολιτείες. Η χώρα μετρά τουλάχιστον 12 νεκρούς από τη φονική κακοκαιρία και πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισε το αεροδρόμιο JFK!

Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι σφοδρές χιονοπτώσεις κυριολεκτικά σαρώνουν τις βορειοανατολικές ΗΠΑ με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και να προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις καθώς τα συνεργεία καθαρισμού δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απομακρύνουν το χιόνι από τους δρόμους προτού ο υδράργυρος βουτήξει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και το χιόνι μετατραπεί σε παγετό.

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται ήδη στους δρόμους και όσοι αψήφησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να πάνε στις δουλειές τους απλά ήλπιζαν ότι θα τα καταφέρουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ασφαλείς καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινωθεί αργότερα σήμερα.
Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες από τις ακτές από τη Βόρεια Καρολίνα έως το Μέιν, την ώρα που η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για ανέμους ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα.

Για τη Βοστόνη αλλά και τις παράκτιες περιοχές στη βόρεια Νέα Αγγλία οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ύψος του χιονιού θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη βαρυχειμωνιά τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ αυτών δύο άστεγοι στο Χιούστον.

Περισσότερες από 3000 πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν ενόψει της «μετεωρολογικής βόμβας» σήμερα. Στα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και το Διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης, τρεις στις τέσσερις πτήσεις ματαιώθηκαν, σύμφωνα με την υπηρεσία FlightAware.com.

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα ανοίξουν για το κοινό με καθυστέρηση δύο ωρών, ενώ οι αρχές σε Κονέτικατ, Νιου Τζέρσεϊ και Μασαχουσέτη έδωσαν εντολή στο προσωπικό που δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των υπηρεσιών να παραμείνει στα σπίτια του. Στο Μέιν, ο κυβερνήτης Πολ Λεπέιτζ διέταξε το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών για το υπόλοιπο της ημέρας.

«Οι μετακινήσεις αναμένεται να διεξάγονται σε επισφαλείς συνθήκες» είπε ο Λεπέιτζ σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Τουλάχιστον 65000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Τα σχολεία δεν άνοιξαν στη Νέα Υόρκη, σε πολλές περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ και της Βοστόνης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης, κρίθηκε ο 50χρονος νονός, που κατηγορείται ότι ασέλγησε στο βαφτιστήρι του, όταν ήταν από 9 ετών.Ο 5 . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυξημένη είναι η κίνηση στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου σε σχέση με την περσινή Μ. Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα από τις 24:00 μέχρι τις 14:00 πέρασαν συνολικά 14.200 ενώ η αύξηση που ση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έως και κατά 19,3% ακριβότερο θα είναι φέτος, σε σχέση με το 2023, το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές στα περισσότερα βασικά προϊόντα που το «γεμίζουν», είνα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
Image
Image

Search