ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί σε φωτιά στη Νότια Κορέα(VIDEO)

Το θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων θρηνεί η Νότια Κορέα. Φωτιά που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε, πιθανότητα τα επείγοντα νοσοκομείου, τους κόστισε τη ζωή. Κάθε ώρα, σχεδόν, ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται. Και οι αρχές στη Νότια Κορέα φοβούνται ότι οι 41 νεκροί δε θα είναι ο τελικός απολογισμός. Θα είναι μεγαλύτερος. Από τη φωτιά τραυματίστηκαν και 77 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, της Νότιας Κορέας. Οκτώ από τους τραυματίες, είναι σοβαρά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο νοσοκομείο Σετζόνγκ, στην πόλη Μιριάν, περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ. Οι πληροφορίες για το πού εκδηλώθηκε η φωτιά είναι συγκεχυμένες. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ωστόσο, επίσης μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ξέσπασε αρχικά σε γηροκομείο (σ.σ. και όχι μαιευτήριο, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα) που γειτονεύει με το νοσοκομείο. Η φωτιά προκλήθηκε περίπου τις 07:30 τοπική ώρα (00:30 ώρα Ελλάδας) στο πίσω μέρος του τμήματος επειγόντων περιστατικών, στο ισόγειο του νοσοκομείου Σετζόνγκ.

Ο Τσόι Μαν-γου, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μιριάν, δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό έλεγχο. Το κορεατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε πλάνα που εικονίζουν μαύρο καπνό να υψώνεται από παράθυρα και την είσοδο του νοσοκομείου και φλόγες. Ξύπνησαν μνήμες Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Ζήτησε επίσης να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν. Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου μια φωτιά στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους σε ένα οκταόροφο κτίριο στην πόλη Τσετσάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 62 ετών καιπατέρας δύο παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός το Μ.Σάββατο σε στάβλο από γείτονά του, στη θέση Αγριλιά Βασιλικού. Δίπλα του βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, ενώ ο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αιματηρή συμπλοκή νεαρών ατόμων για προσωπικές διαφορές σημειώθηκε σήμερα στη Λευκάδα. Ένας 26χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε πως πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου, σε ηλικία 76 ετών.Χαρακτηριστικά ο συνθέτης έγραψε πως «Έφυγε η Άννα», ενώ σ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. ΗAφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένας άνδρας 62 ετών καιπατέρας δύο παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός το Μ.Σάββατο σε στάβλο από γείτονά του, στη θέση Αγριλιά Βασιλικού. Δίπλα του βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, ενώ ο ίδιος έφερε τραύματα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
Image
Image

Search