ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη στην Ύπατη Αρμοστεία για τους θανάτους στο Αγαθονήσι

Τη βαθιά της θλίψη για την νέα τραγωδίας στο Αιγαίο με τους 16 νεκρούς σε ναυάγιο ανοιχτά του Αγαθονησίου, νότια της Σάμου, εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στηην παρακάτων ανακοίνωσή της:

"Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν αλλά υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον δύο ακόμα αγνοούμενους. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τυχόν επιζώντες συνεχίζεται.

Η Ύπατη Αρμοστεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος. Το σημερινό τραγικό ναυάγιο είναι το πρώτο που συμβαίνει στο Αιγαίο μέσα στο 2018 αλλά τα δύο τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στα νερά του Αιγαίου σχεδόν 500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούνται νέες προσπάθειες για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όπως και για την ενδυνάμωση των ασφαλών εναλλακτικών οδών, έναντι των επικίνδυνων θαλάσσιων ταξιδιών, όπως είναι η οικογενειακή επανένωση, η επανεγκατάσταση και η ιδιωτική χορηγία."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δίπλα σε κατοικίες, εστιατόρια και καφέ, σε ένα σημείο πολυσύχναστο τόσο το χειμώνα και πολύ περισσότερο την καλοκαιρινή περίοδο, επελέγη, προκαλώντας αντιδράσεις, όταν πριν λίγα 2 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την προκλητική στάση της νέας Σκοπιανής προέδρου, να αποκαλέσει τη χώρα της... «Μακεδονία» σκέτο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω τεχνικών εργασιών που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής της Υποδομής (Ο.Σ.Ε.) στον Προαστιακό της Πάτρας, από τη Δευτέρα 13 Μα . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ερώτησή του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Χαρακόπου προς τον  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Κορδά με θέμα: « Σχετικά με την δημιουργία προσβάσιμων παραλιών για άτομα με αναπη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω τεχνικών εργασιών που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής της Υποδομής (Ο.Σ.Ε.) στον Προαστιακό της Πάτρας, από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και μέχρι ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" πραγματοποιούν σήμερα το πρωΐ οι εργαζόμενοι παρουσία καιτ ου προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ΜΙχάλη Γιαννάκου. Σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα βρεθεί στην πόλη της Πάτρας την Τρίτη 14.5.2024, η Έφη Αχτσιόγλου, Βουλεύτρια Δυτικο
Image
Image

Search