Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαία: Στο Υπουργείο Μεταφορών οι εκπρόσωποι των οδηγών φορτηγών

Υπόμνημα στο Υπουργείο Μεταφορών κατάθεσαν ο πρόεδρος του ΣΙΕΜ κ. Σκουλικίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Αχαίας «Ο Φάρος» κ. Πλέσσας. Η συνάντηση έγινε με την υποβολή αιτήματος από τον κ. Πλέσσα, μετά την κινητοποίηση της Πάτρας όπου εκατοντάδες φορτηγά έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από το γραφείο του Υπουργού. Η συνάντηση ορίστηκε για την περασμένη Τρίτη και κράτησε δυο ολόκληρες ώρες ένδειξη του εύρους και της σοβαρότητας των θεμάτων που αναλύθηκαν. Σε αυτήν συμμετείχε ομάδα στελεχών του Υπουργείου με επικεφαλής τον κ. Καραγκούνη άμεσο συνεργάτη του υπουργού κ. Σπίρτζη.

Σκουλικίδης και Πλέσσας έθεσαν στο Υπουργείο τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να υπάρξει μείωση στα διόδια των οδικών αξόνων έως και 50% δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ολόκληρο το κόστος το επωμίζεται ο κλάδος και όχι οι πελάτες που το αρνούνται. Ο κ. Σκουλικίδης υπενθύμισε ότι το 2007, οι μελέτες προέβλεπαν διόδια 42 ευρώ για την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη που σήμερα, εν μέσω κρίσης έχουν φτάσει στα 218 ευρώ!
  • Να μην εφαρμοστεί το point system με το οποίο δεν θα ανανεώνεται η άδεια μεταφορών. Όπως εξήγησε ο κ. Πλέσσας «σε κανέναν άλλον κλάδο δεν υπάρχει αμετάκλητο λουκέτο με βάση παραβάσεις»».
  • Να μην εφαρμοστεί ο αποκλεισμός των φορτηγών από τις εθνικές οδούς που δεν έχουν διόδια. Ο κ. Πλέσσας είπε το παράδειγμα της διαδρομής ‘Άμφισσα – Λαμία όπου ο εν λόγω δρόμος των… 68 χιλιομέτρων έχει απαγορευτεί για τα φορτηγά τα οποία θα πρέπει να κάνουν έναν ολόκληρο γύρο δηλαδή την διαδρομή Άμφισσα – Αντίρριο – Αθήνα – Λαμία με 200 ευρώ διόδια και… 540 χιλιόμετρα. Τα στελέχη του Υπουργείου αιφνιδιάστηκαν και αποφασίστηκε να εντοπιστούν τέτοιες περιπτώσεις ώστε να εξαιρεθούν από την απαγόρευση.

Στο σημείο αυτό ο κ. Σκουλικίδης ζήτησε να δημοσιοποιηθούν οι έρευνες που δείχνουν ότι τα φορτηγά προκαλούν τροχαία στο παλιό οδικό δίκτυο (με βάση αυτή την αιτία έχει γίνει η απαγόρευση). «Δεν υπάρχει τέτοια έρευνα» εκτίμησε ο κ. Σκουλικίδης, ο οποίος υπενθύμισε ότι α) Υπάρχει προσφυγή στο ΣτΕ που έχει οριστεί για τις 6 Φεβρουαρίου και β) Έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή να δώσει το Υπουργείο αυτές τις μελέτες αν υπάρχουν.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει και νέα μεταξύ τους συνάντηση αφού προηγηθεί ενημέρωση του κ. Σπίρτζη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με ενισχυμένους βοριάδες θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να εξασθενήσουν.Γενικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος με ανατροπή στην ανατροπή επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έβαλε "φ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδανικός αυτόχειρας στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τους Θεσσαλονικείς και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα playoffs, τρεις μέρες μετά την . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search