Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέσυρε ο Προμηθέας Πάτρας τον Αρη με 70-40

Νεότερη Ενημέρωση 18.43

Ο Προμηθέας διαφήμισε το μπάσκετ, ο Αρης δυστυχώς διασύρθηκε. Οι Πατρινοί έκαναν απίστευτο περίπατο στο Δ. Τόφαλος, επικράτησαν με 70-40 και έφτασαν έτσι τις 6 νίκες στην Stoiximan.gr Basket League. Εριξαν στο καναβάτσο την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, που έδειξε για άλλη μια φορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην επίθεση, είναι η χειρότερη στην κατηγορία. Ο Αρης έμεινε άποντος για 11 λεπτά, πέτυχε μόλις 11 στο δεύτερο ημίχρονο και οι παίκτες του απλά παρακολουθούσαν τον Προμηθέα να παραδίδει μαθήματα σύγχρονου μπάσκετ.

Ο Προμηθέας, λοιπόν, παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας και έδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ, ο Αρης από την πλευρά του ήταν εκτός τόπου και χρόνο, στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο ξεκίνησε πολύ καλά.

Ο Αρης έκανε εξαιρετική εκκίνηση με τον Μπένσον να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, έκανε το 6-14 στο 6' και το 10-19 στο 9'. Ηδη και ο Αθηναίου είχε πάρει... μπρος για τους φιλοξενούμενους, που είχαν τον έλεγχο, απέναντι στον Προμηθέα πουθ έψαχνε τις λύσεις στην επίθεση.

Στη δεύτερη περίοδο οι Πατρινοί "ξύπνησαν", με τον Φαγιέ να δίνει το σύνθημα. Μείωσαν σταδιακά και πέρασαν μπροστά με 22-21 στο 13'. Και έχασαν τα ηνία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (32-29), έχοντας σαφώς περισσότερες λύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι 9 παίκτες του Προμηθέα σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Αρης είχε 7 από τους 12 που αγωνίστηκαν στο...0.

O Προμηθέας μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και με δύο συνεχόμενα τρίποντα (Ρέλεφορντ και Λίποβι) έγραψε το 38-29 στο 22' , ο Αρης μείωσε σε 40-35 αμέσως, για να έρθει το 50-35 στο 27' με τον Σαλούστρο και τον Μιλόσεβιτς. Ο Αρης δεν είχε τρόπο να διεκδικήσει κάτι, η διαφορά έφτασε και στους 21 (56-35) στο 30', με τον Σαλούστρο να δίνει πάλι τη λύση.

Οι Πατρινοί έκαναν το 63-35 στο 35' με τον Αρη να συμπληρώνει 11 λεπτά δίχως καλάθι. Ο Μόραντ έβαλε πόντο για τον Αρη (63-36), όμως ο Γκίκας έστειλε τη διαφορά στους 32 (68-36) με τρίποντο στο 37'. Τελικά ο Αρης πέτυχε δύο καλάθια εντός παιδιάς ως το τέλος του αγώνα και γλίτωσε τα ακόμα χειρότερα, αφού το τελικό σκορ ήταν 70-40
sport24.gr

Αρχική Ενημέρωση  16.30

Τον Άρη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της STOIXIMAN GR Basket League, αντιμετωπίζει αυτή την ώρα στο Τόφαλος, ο Προμηθέας, που στοχεύει στη νίκη μέσα στην έδρα της.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, έπειτα από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019, έχει σαν στόχο να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της, που την έχει φέρει στη 2η θέση της βαθμολογίας, γνωρίζοντας, βέβαια, ότι απέναντί της βρίσκει τον άλλοτε αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, μια ιστορική ομάδα, με κόσμο, έμπειρους παίκτες και έναν σπουδαίο προπονητή όπως είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η προετοιμασία του Προμηθέα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα και ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του τους Γκίκα, Σκούφη, Χολ, Ρέλεφορντ, Σανδραμάνη, Δημάκο, Σαλούστρο, Λίποβι, Μιλόσεβιτς, Φαγιέ, Γερομιχαλό, Τουτζιαράκη και Εβανς.

Ο Πέτρος Γερομιχαλός, ο οποίος ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα του στον Άρη, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι από τα βασικά στελέχη του Προμηθέα, δήλωσε τα εξής για την αναμέτρηση: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, διαθέτει έμπειρους Ελληνες παίκτες, όπως π.χ. ο Αθηναίου και ο Βασιλόπουλος και γι΄ αυτό η αναμέτρηση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στόχος μας είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό, να τρέξουμε, να πιέσουμε και να βγάλουμε ενέργεια μέσα στο παρκέ, για όσο διάστημα διαρκεί η αναμέτρηση. Για εμένα είναι ένα κανονικό παιχνίδι. Στον Άρη έκαναν τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα και έχω ζήσει όμορφες στιγμές εκεί, όμως, είμαι παίκτης του Προμηθέα και θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».

* Το παιχνίδι Προμηθέας-Άρης θα διευθύνουν ο διεθνής Χρυσόστομος Σχινάς (Αττικής) και οι Δημήτρης Μπήτης (Ανατολικής Μακεδονίας) και Βασίλης Μπίκας (Αττικής). Κομισάριος της αναμέτρησης θα είναι ο πατρινός Δημήτρης Ρόζης.

Ο Προμηθέας έχει ανάγκη και σε αυτό το παιχνίδι την στήριξη των φίλων του. Γι΄ αυτόν τον λόγο η ΚΑΕ απευθύνει κάλεσμα στην φίλαθλη Πάτρα να δώσει «παρών» στο «Τόφαλος» και να βοηθήσει την ομάδα του Μάκη Γιατρά να φτάσει στην 6η φετινή της νίκη στην STOIXIMAN.GR Basket League. Οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια της αναμέτρησης το πρωί του Σαββάτου από τα γραφεία της ΚΑΕ Προμηθέας (Κανακάρη 136, 5ος όροφος), ηλεκτρονικά μέσω της Viva, καθώς επίσης και από νωρίς το μεσημέρι από τα εκδοτήρια έξω από το «Τόφαλος». Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ, ενώ υπάρχουν, όπως πάντα, και μειωμένα εισιτήρια για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και πολυτέκνους (όλοι οι παραπάνω με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού) στην τιμή των 7 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και αριθμημένα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση εισιτηρίου είναι η χρήση του ΑΜΚΑ. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και επειδή προβλέπεται κακοκαιρία στην περιοχή μας από την ΕΜΥ, οι φίλοι του μπάσκετ καλούνται να βρίσκονται στο γήπεδο τουλάχιστον μια ώρα πριν από το τζάμπολ του αγώνα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα με 4-2 και ο πιθανός αποκλεισμός των Άγγλων από τον τελικό του Conference League έχει ξεκινήσει μια νέα συζήτηση στο "Νησί" και δη α . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε πέμπτο παιχνίδι (8/5, 20:00) στο Πριγκιπάτο θα αναδειχθεί ο νικητής της συναρπαστικής προημιτελικής σειράς (2-2) της EuroLeague ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μονακό. Οι Μονεγάσκοι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο (4/5): Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.Με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search