Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικό: Κλείνει το Υποθηκοφυλάκειο της Πάτρας

Τέλος τα υποθηκοφυλακεία και αλλάζουν όλα μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς έρχεται ο Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου που θα αντικαταστήσει τις σημερινές υπηρεσίες κατ’ απαίτηση των δανειστών. Ουσιαστικά θα μπει λουκέτο στα 394 υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα και πλέον θα υπάρχει μια κεντρική υπηρεσία με 17 κτηματολογικά γραφεία και 69 υποκαταστήματα.

Ουσιαστικά οι πολίτες θα έχουν το 1/3 των σημείων εξυπηρέτησης σε σχέση με σήμερα, ενώ θα χρειάζεται να βάλουν πιο… βαθιά το χέρι στην τσέπη για αντίγραφα και πιστοποιητικά.

Για παράδειγμα για τη χορήγηση πιστοποιητικού από τα βιβλία το κόστος θα ανέβει από τα 6,50 ευρώ στα 9,50, ενώ για ένα αντίγραφο στοιχείου από το αρχείο το κόστος θα πάει στα 9,50 ευρώ από τα 4,50 ευρώ που είναι σήμερα.

Το κόστος σύμφωνα με το «newsit.gr» για ένα απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος θα είναι 15 ευρώ, ενώ για ένα αντίγραφο κτηματογραφικού διαγράμματος 33 ευρώ.

Για την εγγραφή κάθε πράξης στα βιβλία το κόστος θα ανέρχεται σε 12 ευρώ, ενώ για τις πράξης αγοραπωλησίας , ανταλλαγής κλπ το κόστος διαμορφώνεται σε 5 τοις χιλίοις επί της αξίας του ακινήτου.

Τα 17 νέα κτηματολογικά γραφεία και οι έδρες τους

    Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης – Κομοτηνή
    Θεσσαλονίκης
    Κεντρικής Μακεδονίας – Θεσσαλονίκη
    Δυτικής Μακεδονίας – Κοζάνη
    Ηπείρρου – Ιωάννινα
    Θεσσαλίας – Λάρισα
    Δυτικής Ελλάδας – Πάτρα
    Στερεάς – Λαμία
    Αθηνών – Αθήνα
    Αττικής – Κορωπί
    Πειραιώς και Νήσων – Πειραιάς
    Πελοπονωήσου – Τρίπολη
    Βορείου Αιγαίου – Μυτιλήνη
    Νοτίου Αιγαίου – Ερμούπολη
    Κρήτης – Ηράκλειο
    Δωδεκανήσου – Ρόδος
    Ιονίων Νήσων – Κέρκυρα

Το σχετικό σχέδιο νόμου από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί αμέσως μετά τις γιορτές.

Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος δύο ετών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τέλος στο ανοιξιάτικο διάλειμμα! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το σκηνικό αλλάζει από τα μέσα της εβδομάδας, με εμφάνιση τοπικών βροχών - και καταιγίδων σε αρκετές περιοχές - κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέκοψε πρόσφατα την λειτουργία του το κατάστημα ειδών αρτοποιίας στην οδό Κορίνθου 253 της Πάτρας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου) που ανήκε στην αλυσίδα «Παραδοσιακό». Ο χώρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι γνωστό πως είναι αφιερωμένη στους νεκρούς, με τους συγγενείς των κεκοιμημένων να επισκέπτονται τα κοιμητήρια προκειμένου να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη τω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε το έλεγχο του οχήματο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέκοψε πρόσφατα την λειτουργία του το κατάστημα ειδών αρτοποιίας στην οδό Κορίνθου 253 της Πάτρας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου) που ανήκε στην αλυσίδα «Παραδοσιακό». Ο χώρος προς το παρόν παρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι γνωστό πως είναι αφιερωμένη στους νεκρούς, με τους συγγενείς των κεκοιμημένων να επισκέπτονται τα κοιμητήρια προκειμένου να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη των αγαπημένων τους πρ
Image
Image

Search