Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συγκαλείται σύσκεψη για το θέμα των προσφύγων-Στόχος η οργάνωση αγώνα για την υπεράσπιση τους

Την Τρίτη στις 30 Ιανουαρίου η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών καλεί σε σύσκεψη, στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας.

Θέμα της σύσκεψης είναι η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των προσφύγων, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση τους: «Καλούμε αλληλέγγυους, συλλογικότητες: αυτοδιοικητικές, εργατικές, πολιτικές, κάθε σύλλογο και σωματείο ώστε να αναδειχθεί η Αλληλεγγύη στον αγώνα επιβίωσης των προσφύγων καθώς και στα κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα που αφορούν την τύχη τους, στη βασανιστική πορεία τους στην προσφυγιά.

•Να ακυρωθεί η Ευρωτουρκική Συμφωνία και να σταματήσουν οι απελάσεις των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων.

•Ανοιχτά σύνορα για την ελεύθερη μετακίνηση τους στις χώρες επιλογής τους.

•Χαρτιά προσωρινής παραμονής για όσους/-ες επιθυμούν να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Χαρτιά μόνιμης παραμονής για όσους/-ες επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα.

•Για τους πρόσφυγες της Ακτής Δυμαίων να φτιαχτεί Κέντρο Ημέρας (ντούς κλπ).

•Να φτιαχτεί στην Πάτρα Κέντρο Στέγασης για Ανήλικους Πρόσφυγες με το απαιτούμενο προσωπικό, για να σταματήσει το αίσχος, ανήλικοι να "φιλοξενούνται" στα κρατητήρια της αστυνομίας και του λιμενικού, ενώ αυτό που γίνεται είναι κράτηση.

•Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε, να προτείνουμε, να οργανώσουμε τον Αγώνα για την υπεράσπιση των Προσφύγων.

Είναι ταυτόχρονα Αγώνας ενάντια στην αφήγηση της ακροδεξιάς, ενάντια στη διείσδυση του εθνορατσισμού που ορίζει σαν έσχατο κακό τον "ξεριζωμένο". Είναι αγώνας ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές εξαίρεσης και "έκτακτης ανάγκης", στόχος των οποίων δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες αλλά όλοι μας.

Στις 17 Μάρτη, με επίκεντρο τα εργοστάσια διαμονής των προσφύγων διαδηλώνουμε στην Πάτρα. Απαντάμε στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Φρούριο, καθώς και στην απάνθρωπη και ρατσιστική ευρωτουρκική συμφωνία που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενάντια στους πρόσφυγες».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Άψογη ερμηνεία, εντυπωσιακή χορογραφία, ευρηματική σκηνική παρουσία. Η Μαρίνα Σάττι ερμήνευσε, με την ιδιαίτερη χροιά και τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το «ZARI», στη  δεύτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει προσωρινά στις 10 Μαΐου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, για το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογέν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας επισκέφτηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου συζήτησε με επαγγελματίες και πελάτες «Η αξιοκρατία λείπει στη χώρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών ‘’ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ΄΄, εκ μέρους όλης της νοσοκομειακής κοινότητας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσειτις ευχαριστίες της  προς τις αρχές, εκπαιδευτικές κοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΟΔΗΠ, αναφέρονται τα εξής: Οι Συνεχιζόμενες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και η δομή  ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ στάθηκαν  και πάλι αρωγοί στους οικονομικά αδύναμους συμπολ
Image
Image

Search